Tema / Børnenes bedste venner

Du kender det sikkert fra dig selv; du har set en rigtig god tv-serie eller læst en lang serie af bøger, og nu føles det, som om du kender karaktererne lige så godt som dine virkelige venner. Sådan har jeg i hvert fald selv haft det med mange serier, og nogle gange kan man blive helt opslugt af diskussioner med andre serienørder om, hvad karaktererne ville gøre i bestemte situationer, eller man kan lade sig inspirere - "Hvad ville Hermione mon have gjort i den her situation?". 

 

Cirkeline, Vitello eller Doktor Proktor?

Der findes også et hav af børnebøger, der har sjove og skæve karakterer, som man kan følge igennem mange forskellige historier. Fra de klassiske som Peter Plys og hans venner eller Cirkelige og musene Frederik og Ingolf. Men der er også nyere børnebøger, der har nogle virkelig fine karakterer, som er vidunderlige at lære at kende for både børn og voksne. Måske kender du allerede Vitello og Villads fra Valby, men det kunne også være den gale Doktor Proktor i Jo Nesbøs børneunivers eller Jan Kjærs flotte serie om Nomerne.

 

Her guider vi til nogle gode forslag, hvis dine unger også trænger til en rigtig god fiktiv ven - sjove, skøre og skrappe karakterer, som de måske vil tage med sig gennem hele livet og søge råd hos, når de er i tvivl.