Tema / Børns læsning

Undersøgelsen "Børns læsevaner 2017" udarbejdet af Tænketanken Fremtidens Biblioteker viser desværre, at læselysten blandt børn og unge er faldende. Det skyldes blandt andet de længere skoledage og den nemme adgang til de mange forskellige digitale tilbud. Det skal gerne ændre sig til det bedre, for lystlæsning er simpelthen vigtig, det stimulerer fantasien, gør verden større og øger evnen til at koncentrere sig. Ud over at være medskribent her på eReolen, er jeg også børnebibliotekar med stort B. Jeg elsker at formidle litteratur til børn og unge og finde lige præcis den bog, de ikke vidste, de ledte efter. Det samme gælder formidlingen til forældrene - tit er det nemlig også mor eller far, der tager turen til biblioteket for at hente inspiration til podernes næste læseoplevelse.

 

Biblioteker og skoler har en stor forpligtelse til at understøtte lystlæsningen og der bliver gjort mange tiltag. For blot at nævne nogle få så afholder København lige nu festivalen Vi <3 bøger, der i 9 dage sætter fokus på børn og læsning med en bred vifte af arrangementer for børn, forældre og fagfolk. Litteratursiden har lanceret en ny webside, hvor forældre kan få inspiration til børnelitteratur. Her på eReolen findes der et væld af fantastiske læseoplevelser for børn og unge, som bare venter på at blive læst, enten som højtlæsning eller til selvlæsning. Så jeg kan kun opfordre alle forældre eller andre voksne i børns liv, til at smutte forbi og være med til at gøre en indsats for at stimulere læselysten!

 

Vil du have et par råd til, hvordan man skaber læseglæde hos børn, så kan du finde inspiration i artiklen Giv læseglæde videre her på eReolen. 

 

/Rikke - Gladsaxe Bibliotekerne