Tema / Cowboys og lykkeriddere

Søskendeparret Ansgar og Elise har ikke meget andet end hinanden og det tøj, de har på kroppen, men de har deres drømme. Og netop drømmen om et bedre liv driver dem til at tage turen fra Norge over Atlanten i 1825 i Toril Brekkes Drømmen om Amerika.

 

Rejsen til Amerika
Jeg har altid været fascineret af historier om mennesker, der drager ud i verden for at prøve lykken andetsteds, og især de mange skæbnefortællinger om fattige europæeres stræben efter et bedre liv i Amerika i 1800-tallet har en særlig plads i mit hjerte. Ofte er drømmene langt større end virkeligheden kan bære, og det må Ansgar og Elise også erfare i Brekkes trilogi, hvor det nye land ikke bugner af frodige marker og endeløse muligheder som forventet.

 

Gennemgående i romanerne om nybyggertiden i Amerika er barske menneskeskæbner, hårdt slid og trange kår. Men samtidig er fortællingerne ofte gennemsyret af en helt særlig optimisme og grandiose drømme om et godt og frit liv. Hvis dit hjerte også banker lidt for cowboys, guldgravere og lykkeriddere, kan du med fordel kaste dig over en af nedenstående bøger (og der er også en podcast på listen). 

 

/Anne, eReolen