Tema / The Crown and the Spare - kongelig nysgerrighed

Følger du med i tv-serien The Crown? Den følger det engelske kongehus' op- og nedture i dronning Elizabeths regeringstid, og den er spækket med store stjerner og glemte skandaler, der med serien har fået nyt liv. Måske har du også slugt den skandaleombruste dokumentar med prins Harry og hertuginde Meghan, der ligger på Netflix? Hvis du har, så er du en af rigtig, rigtig mange, der er fascineret af det på én gang hemmelighedsfulde og ekstremt offentlige liv, de kongelige lever. 

 

Jeg har aldrig tænkt på mig selv som royalist, men jeg kan godt lide vores kongehus. Det er en dybt integreret del af vores historiske DNA i Danmark, og det både sjovt og hyggeligt at følge lidt med på sidelinjen: Royale bryllupper, børnefødsler og nytårstaffler med brusende gallakjoler. 

 

Meget længere er min fascination aldrig nået - indtil nu! Jeg er gammel nok til at huske Dianas død, men ikke gammel nok til at have en personlig holdning til alt det, der ledte op til ulykken. Generelt har jeg ikke skænket det britiske kongehus mange tanker gennem årene, men The Crown har virkelig fanget min opmærksomhed, og alle de efterfølgende skandaler har fastholdt den.

 

Hvis du har det ligesom jeg (og hvis du også står nummer 100-og-et-eller-andet i kø til Prins Harrys Reserven på dit lokale bibliotek), så har jeg samlet nogle bøger til dig: Her er royale historier, hemmeligheder og personligheder, både fortolket udefra af journalister og historiefortællere og fortalt af hovedpersonerne selv. 

 

Rigtig god fornøjelse!