Tema / D-dag

eReolens Emma har gravet en række bøger frem om D-dag og invasionen af Normandiet. 

Ved daggry den 6. juni 1944 nåede de allierede landgangsbåde strandene i Normandiet. Ombord på bådene var 125.000 skrækslagne soldater. Selvom de nok var klar over, at det ikke blev en ufarlig affære, blev den længe ventede invasion langt voldsommere end forventet. 

Det store angreb på Omaha Beach

D-dag blev en ikonisk begivenhed på godt og ondt. Det store angreb på Omaha Beach tvang endegyldigt Hitler i defensiven, men både tyske og allierede soldater døde i tusindevis. Over 70 år senere er invasionen af Normandiet stadig den største såkaldte amfibieoperation i historien og involverede mere end tre millioner soldater, der krydsede den Engelske Kanal fra England til Normandiet.

Allierede flådefartøjer så langt øjet rækker

På Historienet.dk kan man bl.a. læse følgende beretning om dagen:

"Klokken er omkring halv seks om morgenen den 6. juni 1944, og Karl Wegner retter sig fortumlet op i bunkeren ved Omaha Beach i Normandiet. Den 19-årige soldat fra den nordtyske by Hannover fornemmer straks på kammeratens ansigtsudtryk, at noget er helt galt. Willi peger ud mod Den Engelske Kanal, og da Karl Wegner kigger i samme retning, føler han stærkere angst end nogensinde før i sit unge liv. Alligevel kan han ikke holde op med at stirre i forbløffelse. Så langt øjet rækker, er havet sort af allierede flådefartøjer. Måneders ventetid på invasionen af Nordfrankrig er omsider forbi."

 

Vil du læse mere? Så skulle du tage at kaste dig over en af nedenstående bøger.