Tema / De bedste af de blå: bøger du altid kan låne

Mange af os oplever at løbe tør for udlån, længe før vores sult efter nyt læsestof er stillet. 

 

Det er her, vi anbefaler dig at kigge efter de ”blå titler” – eller ”ekstra titler”, som de også kaldes. Dem kan du til hver en tid låne, da de ikke tæller med i din udlånskvote. Med disse titler er der altså mulighed for både at ”spare” på ens lån og finde ekstra titler, når din udlånskvote er nået.

 

Du finder i omegnen af 20.000 blå titler her på eReolen, så der er rigeligt med bøger at kaste sig over i alle genrer. Herunder har jeg samlet et lille (men ekstra godt!) udvalg af de mange blå titler.

 

Kærlighed og feel good

Både feel good-bøgerne og de romantiske romaner er godt repræsenteret blandt de blå titler. En anbefaling herfra er Hvor blev du af Bernadette af Maria Semplesom jeg lige har lyttet til - filmen er også på Viaplay lige nu. Den er bare så hyggelig og underholdende, men stadig med en vis dybde.

 

Hvis du er til romantik i stil med Jojo Moyes, kan du finde bøger af Colleen Hoover som Måske en dag, 9. november, Det ender med os og Forbandede kærlighed. Nogle andre gode romantiske feel good-bøger er Alt eller intet af Nicola Yoon, Anna og det franske kys af Stephanie Perkins eller nogle sjove bøger af Sophie Kinsella som Jeg har dit nummer og Mine hemmeligheder. Men også store klassiske kærlighedsfortællinger som Stolthed og fordom.

 

Krimi og spænding

Der er et hav af krimier og spændingsromaner blandt ekstra titlerne. Så fortvivl ikke, hvis du synes du mangler ”page turners”, når udlånskvoten er brugt. Du finder bl.a. en del krimier af Michael Katz Krefeld, krimidronningen over dem alle, Agatha Christie, og den populære spændingsforfatter Dean R. Koontz. Er du mere til klassisk Nordic Noir, finder du også krimier som Ligblomsten af Anne Mette Hancock og Når isen brister af Camilla Grebe.

 

Podcasts

Der er efterhånden kommet en del podcasts ind på eReolen. Og faktisk er alle podcasts ekstra titler, så dem kan du altid lytte til. Blandt mine favoritter er Brainstorm, en podcast fra Videnskab.dk som besvarer alle de spørgsmål, du ikke selv kan finde svar på – som f.eks. ”Hvad er et deja vu?” og ”Hvorfor kan en bestemt duft vække minder?”. Jeg er også glad for true crime-podcasten På stribe, bogpodcasten Tid til bøger og lyrik-serien LYT.  

 

Du kan selv grave endnu flere blå titler frem – faglitteratur såvel som skønlitteratur og podcasts – du skal blot vælge den filtrering, der hedder ”vis kun ekstra titler” i app’en. Et godt tip er at søge på den genre eller det tema, du søger og så vælge filtreringen til bagefter.

God fornøjelse!