Tema / De første kapitelbøger

Kender du det, når man har læst næsten alle billedbøger, der er på biblioteket (eller på eReolen), og ikke helt ved, hvordan man skal komme videre? Hvilke bøger skal man vælge? Her er en liste med korte kapitelbøger, der stadig har fine illustrationer, så der også er noget at kigge på undervejs.

Hverdagsfortællinger

”Saga på eventyr ”-bøgerne handler om Saga - et stædigt, lille menneske, som bor med sin mor og far i et rækkehus. Saga elsker dyr og vil så gerne have sit eget kæledyr - eller en lillesøster eller lillebror. Følg Saga, når hun går til frisøren, fejrer halloween og holder sommerfest i børnehaven.

 

Bøgerne om Dunne har fået adskillelige priser og udmærkelser. Du finder nogle af bøgerne her på eReolen, bl.a.  ”Livet ifølge Dunne”, som er to fine fortællinger om venskab og bonusforældre.

 

Mette Vedsø skriver hjertevarme og indlevelsesrige historier om nogle af de børn, mange overser i mængden. Og sådan en dreng er Kaj – ikke specielt synlig, vild eller opsigtsvækkende, men alligevel sin helt egen og modig på sin egen måde. ”Alle Kajs historier” er en højtlæsningsudgave af den populære serie. 

Om at begynde i skole

"Villads fra Valby" er en serie af sjove bøger om en helt almindelig (og meget idérig) dreng, som er færdig med børnehave og glæder sig til at begynde i skole efter ferien. Spørgsmålet er vel bare, om skolen også er klar til Villads ...?
 

"Ruth-Viola med bindestreg" er lige begyndt i skole, hvor hun både skal skrive bogstaver, sidde stille og række hånden op. Det er hårdt arbejde, synes hun. Hun har nemlig myremylder i numsen. Men heldigvis har hun fantasivennen Olé, der ved meget om alting – også om at gå i skole.

 

Ruth-Viola er fantastiske oplæsningsbøger. Heldigvis er det en serie, hvor der indtil nu er kommet seks bøger. Du finder dem som lydbøger her på eReolen. 

Og til sidst ... lidt magi

Kittys familie er meget særlig. Hendes mor er en superhelt, og Kitty ved, at hun også selv en dag vil bruge sine særlige kræfter til at hjælpe andre i nød. Den dag kommer hurtigere, end Kitty havde regnet med, da en talende kat dukker op uden for hendes vindue og beder hende om hjælp.

 

Isadora Moon er halv vampyr og halv fe. Isadora elsker både solskin og nattemørke, og der er skrevet en hel serie om hende. Det er søde og letlæste historier, og bagest i bøgerne finder du altid ekstramateriale som for eksempel forslag til aktiviteter eller opskrifter.

 

Herunder finder du flere gode kapitelbøger til børn fra ca. 5 år.

 

God fornøjelse!
/Kajsa