Tema / Deltag og vind gode bøger!

Julen nærmer sig med hastige skridt, og vi på eReolen vil gerne dele lidt gaver ud til alle jer dejlige brugere. 

Det er derfor med stor fornøjelse, at vi kan præsentere EREOLENS STORE ADVENTSKONKURRENCE!

Hver søndag i advent kan du vinde gode bøger - blot ved at tippe os om en af dine bedste læseoplevelser i år. Det hele foregår på eReolens Facebookside, hvor du kan deltage hver søndag og vi trækker en vinder hver mandag.

 

Der er naturligvis også boggaver til børnene, så på eReolen Go kan du også deltage i adventskonkurrencen. Det foregår på Instagram, og her er det selvfølgelig gode børnebøger, du kan vinde.

 

Mange tak til forlagene Gyldendal, Alvilda, Straarup & Co., Turbine og Modtryk for at sponsorere præmier til eReolens adventskonkurrence. Herunder kan du se, hvilke bøger, du kan vinde: 

 

1. søndag i advent

Præmie på eReolen: Upstate af James Wood

Alan Querry, en succesfuld entreprenør fra Nordengland, har et kompliceret forhold til sine to voksne døtre, der udspringer af en bitter skilsmisse fra pigernes mor og af morens død et par år derefter. Vanessa er lektor i filosofi ved et universitet i upstate New York, og har kæmpet med psykiske problemer hele sit liv – Helen er chef hos Sony og bor i London med sin mand og to børn og har aldrig oplevet andet end fremgang i livet. En dag ringer Vanessas kæreste og beder Alan og Helen komme til USA for at besøge Vanessa, som er faldet ned af trappen og har brækket armen; men faldt hun ved et uheld … eller kastede hun sig ned af den?

 

Præmie på eReolen Go: Snesøsteren af Maja Lunde

Snesøsteren er en rørende julefortælling fortalt i 24 kapitler fuld af magisk julestemning og flotte illustrationer. 

Juleaften nærmer sig, og selvom Julian normalt elsker den særlige dag, som faktisk også er hans fødselsdag, føles alting i år helt forkert. Hele familien sørger stadig over tabet på Julians søster, Juni, og det er som om, julen er aflyst. En dag møder Julian dog den livsglade pige, Hedvig, som bringer et pust af varm kakao og brunkager med sig. Men der er noget mystisk ved Hedvig og hendes hus, og hvem er den gamle, mærkelige mand, som hele tiden dukker op?

 

2. søndag i advent

Præmie på eReolen: Mortal engines af Philip Reeve + to biografbilletter til filmatiseringen (premiere 6. dec. 2018)

London har længe gemt sig for de større, hurtigere og mere sultne rullende byer. Men nu er det tid til at komme ud i lyset igen og finde nye, svagere byer at jage og fortære. 

Under en hektisk jagt på en mindre by bliver Tom Natsworthy kastet ned fra Londons gigantiske stålkonstruktion. Sammen med Hester Shaw – en pige med et morderisk temperament og ar på både krop og sjæl – må han nu kæmpe for at komme tilbage til byen. Det bliver en skæbnesvanger rejse, og Tom erfarer snart, at det ikke er helt ligetil at skelne ven fra fjende …

 

Præmie på eReolen Go: Mugge og vejfesten + Mugge og hans underlige hjerne af Wulfmorgenthaler

Tag med til Düsseldorf Allé, hvor drengen Mugge på ti år bor med sin far og mor, Thorbjørn og Kirsten. Bøgerne om Mugge er propfulde af skøre og skægge indfald og gakkede personer – fx Sofias småbrødre, de forrykte femlinger, der alle sammen hedder Allan, og som bl.a. opfinder komfur-bungy-jump, samt gruppen af parkour-nudister, der træner henne om hjørnet. Glæd jer til en skrupskør og vanvittig fortælling, der til syvende og sidst flyder over af lige dele gak og kærlighed. 

 

3. søndag i advent

Præmie på eReolen: Alt hvad du ejer af Caspar Eric (signeret)

Alt hvad du ejer handler om tab; om krisen og den efterfølgende afsked med en kæreste, der aborterer spontant i 11. uge, og om tabet af forbindelser, der knytter den unge mand til verden. Men Caspar Eric retter her også blikket mod, hvordan næstekærligheden kan findes frem og aktiveres i de tab, og hvordan det lille private sorgrum kan pege ud på de større bevægelser, der er i gang i verden. For Alt hvad du ejer handler også om sorg og hukommelse og hvilke begivenheder, der får lov at være en del af historien.

 

Præmie på eReolen Go: Woodwalkers 1 & 2 af Katja Brandis

Ved første øjekast ligner Carag en helt normal dreng. Men bag de lysende øjne skjuler sig en hemmelighed, der næsten ikke er til at tro på: Carag er woodwalker. Han kan forvandle sig.

Fantasy-serien Woodwalkers er skrevet af den tyske forfatter Katja Brandis. Bøgerne har opnået stor popularitet i Tyskland, hvor de første tre bind i serien er udkommet, mens det fjerde udkommer i 2018. 

 

4. søndag i advent

Præmie på eReolen: Et barn at føde + At sørge for sine af Kristina Sandberg (signeret) 

ET BARN AT FØDE er første bog i trilogien om den hjemmearbejdende husmor Maj – en trilogi, der er blevet Kristina Sandbergs store litterære gennembrud. Hun er af Swedish Book Review blevet kaldt ”Sveriges nulevende Virginia Woolf”, og for den tredje bog i serien modtog hun Augustprisen for årets bedste roman i Sverige.

Hovedpersonen Maj vækker stærke følelser hos læseren, fordi Sandbergs igennem sit poetiske sprog og opmærksomme blik giver os mulighed for at komme helt tæt på Maj og hendes tanker. Maj er blevet litterært fænomen i sådan en grad, at der i 2016 udkom en kogebog med hendes opskrifter, ”I köket hos Maj”, hedder den.

Maj-trilogien har solgt mere end 400.000 eksemplarer i Sverige.

 

Præmie på eReolen Go: Eventyrbogen af Peter Madsen

Eventyrbogen indeholder 25 af de allerbedste, klassiske eventyr. Både meget kendte eventyr som Snehvide, Hans og Grete og De tre Bukke Bruse samt lidt mindre kendte som Prinsessen på glasbjerget, Drengen, der ville lære frygten at kende og Soria Moria slot. Alle eventyrene er genfortalt af Peter Madsen i deres fulde længde og nænsomt bearbejdet i en moderne sprogtone med afsæt i særligt Perraults, brødrene Grimms, Asbjørnsen og Moes samt Svend Grundtvigs udgaver af de elskede folkefortællinger. Den 200 sider lange bog er gennemillustreret med 175 store farveillustrationer af forfatteren.