Tema / Den gamle bibliotekars foretrukne e-bøger

Når jeg går på pension i udgangen af maj, kan jeg se tilbage på et langt liv med bøger: 42 år i bibliotekerne, de 5 af årene med andel i eReolen. Så nu må det være passende at gøre status over mit e-bogsforbrug.

 

Jeg må indrømme, at selv om jeg læser meget, er jeg ikke den store "litterære" læser. Meget ofte falder jeg for krimier og fantasy, og selv om jeg har nået folkepensionsalderen, læser jeg også med stor fornøjelse fantasy, der er rettet mod et yngre publikum. (Måske er det den gamle børnebibliotekarsjæl, der melder sig?)
Det sker, at jeg ikke lige kan komme på titlen på en bestemt bog, jeg har læst. Det kan være lidt af et handicap i lånerdialogen; men ofte vil folk i det fysiske bibliotek jo gerne have en bog med hjem her og nu, og så græsser vi sammen langs hylderne.

 

Når jeg fortæller, at en bog også findes elektronisk, er ikke alle villige til at afprøve det; men hvis det er en titel, jeg selv holder meget af, lykkes det oftest at overbevise dem.
Nedenfor har jeg udvalgt en blandet buket af bøger, der har gjort indtryk på mig i min eReolen-tid. Men her hos os ligger også bøger, jeg har læst, længe før e-bøgerne kom frem.


Af fantasy har jeg med særlig stor fornøjelse læst Terry Pratchetts Discworld-bøger på eReolen Global.

Efter at have læst bøgerne om heksen Tiffany Angel satte jeg pludselig endnu større pris på min cd med Steeleye Span: The Wintersmith. Indholdet rammer den både morsomme og melankolske stemning i 4-bindsværket lige på en prik.


God fornøjelse med ”mine” bøger – og lyt gerne til Steeleye Span, mens du læser Terry Pratchett.

/Hanne Ougaard, bibliotekar i Kultur Ø, Københavns Biblioteker

 

Foto: Christine Nederlund