Tema / Den glade fremtid

Folk, der ikke læser science fiction, vil ofte sige, at det kun handler om fremtiden - mens folk, der gerne læser genren, oftest vil svare, at den altid handler om sin samtid. Begge dele kan for så vidt være sande samtidig - men med en samtid, der byder på så megen dysterhed, er der ikke noget at sige til, at det er bøger, der ofte byder på nogle ret så mørke fremtidsvisioner. Og det er ikke altid det, man har brug for, når det samme kan læses i nyhederne på daglig basis.

 

Heldigvis findes der også science fiction, som går anderledes til opgaven og fortæller den gode historie. Der findes forfattere, som skriver om positive fremtider - eller decideret underholdende udsigter, for den sags skyld.

Og dem kan du naturligvis også finde her på eReolen, hvis du trænger til lidt mere optimisme i hverdagen.

 

Utopier og humor

Herunder har jeg samlet en liste over bøger, som forhåbentlig vil få dig til at se lidt mere optismistisk på det hele - både på samtiden og på fremtiden.

 

Det smukke ved science fiction er, at man kan gå til historierne fra så mange vinkler. Her er bøger, der arbejder seriøst med tanken om utopier - men der er også bøger, som bare arbejder med smilet. Ligesom du kan få en ny vinkel på Star Wars. Eller en hest, der æder verden. Eller en by, hvor alt er galt. Mulighederne er uendelige.

 

Så læg bekymringrerne fra dig i en bogs tid og se lidt lysere på det hele. Eller få dig i det mindste et billigt grin.