Tema / Derfor skal bogen reserveres

Mange oplever kødannelse ved den bog, de netop har udset sig som deres næste læseoplevelse. Det kan virke fjollet, når nu bogen er digital - kan alle så ikke bare læse samtidigt?

Nej, desværre. Forlagene ønsker nemlig - forståeligt nok - at nogle af deres titler er en anelse mere ekslusive end andre - så de, forståeligt nok, fortsat også kan sælge nogle af de nye og populæreste bøger både fysisk og digitalt. Så selv om det er fedt at kunne låne bøgerne digitalt på biblioteket uden reservation, er det - helt ligesom med bibliotekernes fysiske bøger - altså ikke sådan, at alle kan få lov til at låne de samme bøger samtidigt.

 

Bøger, du altid kan låne

Der er dog hjælp at hente for dig, der ikke holder ventetiden ud. Alle de titler, der i stedet for et sort e-/lydbogsikon er markeret med blåt, kan man altid låne - og det endda helt uden om dit biblioteks fastsatte kvoter for, hvor mange du må låne ad gangen. Bøgerne markeret med blåt er altså titler, hvor forlagene har givet tilladelse til, at de må lånes ud mange ad gangen - ikke fordi det er dårligere bøger, men ret og slet fordi de ikke har samme nyhedsværdi, og fordi forlagene har givet lov til det gennem en særlig aftale med eReolen.

 Klik her for at finde vores blå titler eller. Herunder ser du nogle få eksempler.