Tema / Detektivromaner og drabelige eventyr

Har du fået nok af julebøger og nuttede nisser? Prøv en af disse klassiske spændingsromaner!

 

 

I skrivende stund ligger juleaften stadig i fremtiden og venter på mig, men når du læser dette, er vi kommet på den anden side af de første juledage. Vi er højst sandsynligt alle en smule overmætte, en smule trætte og forhåbentlig rigtig dejligt afslappede.

Hvis du synes, at dit indre gear stadig er lidt for højt, så husk, at juleferien er som skabt til to ting: Ud over samværet med familie og venner, er juleferie for rigtig mange også lig med læseferie!

 

På biblioteket er december måned, ligesom juni og juli, højsæson for udlånet at tykke romaner, der kræver fordybelse, hyggeromaner, du ikke kan undgå andet end at forsvinde ned i, og klassikere, der nu gives en chance, fordi tiden er til det.

 

Personligt er jeg mest til hyggeromanerne på denne tid af året. Efter et langt og travlt efterår er jeg gerne i humør til bøger, der ikke rigtigt kræver noget af mig - I ved, den type bøger, der nærmest læser sig selv. Jeg tænker gerne på dem, som den boglige ækvivalent til et stykke kød, der er ekstra mørt.

 

Derfor har jeg fundet lidt gode, gamle klassikere frem til jer. Det er bøger, der er fulde af spænding, mysterier og eventyr, og ikke mindst farlige fjender, stærke helte og kloge kvinder. Det er bøger, der på hver deres måde har opslugt mig, og de er da også nogle af sværvægterne inden for genren.

 

 

I anledning af julen og al den mad, vi har spist, har jeg desuden fundet dem frem på lydbog - så behøver du ikke engang at flytte øjnene for at synke ned i feriens bedste læsekoma!

 

 

Rigtig god lyttelyst - og rigtig glædelig jul!

/Mie, Viborg Bibliotekerne