Tema / Digtsamlinger, du kan lytte til

Digte er litteraturens mest musikalske udtryksform, så hvorfor ikke udnytte muligheden for at lytte til dem? Her finder du en liste med digtsamlinger, som du kan læne dig tilbage og nyde, helt uden at skulle åbne en bog.

Et af verdens ældste digte 

Vi starter så langt tilbage, som vi overhovedet kan komme. Verdens første digter var Enheduanna, og hendes værk Dronning over verdens magter blev oversat til dansk sidste år. Det er et fuldstændig mind blowing værk, og holder i den grad stadig, selvom den har ca. 4300 år på bagen. Prøv den! Hør den!

 

Digte er musikalske og rytmiske

Digte eller lyrik har fra antikken og frem til i dag, altid været præget af musikalitet og rytme i sproget. I antikken blev lyrik sunget til lyrespil og heraf kom navnet lyrik. Nedenfor har jeg samlet en række digtsamlinger, som alle er af nyere dato og ikke alt for vanskelige at læse. Flere af dem er tematiske og fortællende i stilen, så du kan roligt glemme alt det, du troede, du vidste om absurde og hermetisk lukkede digte, der "skulle afkodes". Digte er i virkeligheden i den legende og musikalske ende af litteraturen; ofte kan de være både sjove, alvorlige, pjattende eller forstyrrende - og så er de korte og kan høres, mens du laver andre ting eller bare ligger på din sofa og lytter.

 

God læselyst / Rasmus Riiskjær, Brønshøj Bibliotek