Tema / Driving Home For Christmas: 5 podcasts til køreturen

Julen nærmer sig med hastige skridt, og for rigtig mange af os betyder det, at vi snart skal sætte os bag rattet og køre hjem til familien eller klemme os ind i et propfyldt tog sammen med alle eksiljyderne. Eksiljyde eller ej, så kan det være rigtig rart at tage høretelefonerne i ørerne eller tænde for anlægget i sådan en situation, så man kan lukke lidt af julestressen ude for en stund. Herunder har vi fundet 5 podcasts, der kan fungere som lydtapet til din køretur.

 

Til litteraturnørderne: 50 højdepunkter i verdenslitteraturen og Tid til bøger

Hvis du interesserer dig for litteraturhistorie og ikke kan få nok af bøgernes verden, så vil jeg anbefale dig at lytte til 50 højdepunkter i verdenslitteraturen og Tid til bøger.

50 højdepunkter i verdenslitteraturen dykker ned i kendte, klassiske forfatterskaber og giver dig en introduktion til dem på en letfordøjelig måde, hvor du både bliver underholdt og opnår viden om de bøger og forfattere, som står bag nogle af de største klassikere. Den er derfor helt ideel, hvis du gerne vil blive klogere på bøgernes verden, men ikke kan finde tid og overskud til at tygge dig igennem lange fagbøger. 

Er du til populærlitteratur og forfatter-talks, så skal du lytte til Tid til bøger. I denne velproducerede podcast tager værten Janus Camara en snak med nogle af tidens største forfattere – fra Carsten Jensen til Elsebeth Egholm og Morten Pape. 

 

Til krimi- og true crime-fans: Alt om krimier og Genåbnede kriminalsager

Er du mere til krimier og beretninger fra virkelighedens kriminalsager, skal du lytte til podcasten Alt om krimier eller true crime-podcasten Genåbnede kriminalsager med Frederik Strand.

I podcasten Alt om krimier, fortæller Lise Lotte Frederiksen, som du måske kender fra podcasten Alt om Jane Austen, om krimiens historie fra Agatha Christie til Inspector Morse og Nordic Noir-genren.

I Genåbnede kriminalsager tager museumsleder for Politimuseet, Frederik Strand, dig med på en rejse ind i nogle af Danmarks største kriminalsager, og fortæller om den betydning de har fået for nutidens politiarbejde. Lyt f.eks. til afsnittet "Store russer", hvor du kan høre hvordan et indbrud i Ringstedgade i København blev altafgørende for en af de mest banebrydende gennembrud i kriminalhistorien: fingeraftrykket.  

 

Til de historieinteresserede: Åsteder

Når jeg vender snuden hjem til jul bliver det i tog med udsigt til Gudenåen. I podcasten Åsteder kan du komme helt tæt på Gudenåen – faktisk har den sin egen stemme i podcasten, indtalt af skuespiller og teaterinstruktør Anders Baggesen. Podcasten har generelt et flot og velproduceret lydbillede, der næsten får dig til at føle, at du vandrer side om side med værterne og den klukkende å. Man kommer tæt på den kulturhistorie og de mennesker, der har omgivet den igennem århundreder, og nedslagspunkterne i Gudenåens historie væves diskret sammen med vores fælles Danmarkshistorie. Man kan derfor sagtens lytte til podcasten, selvom man ikke har en tilknytning til Gudenåen og byerne omkring.

 

Hold dig opdateret på de nyeste episoder fra alle vores podcastserier her.

 

God jul og god lyttelyst!

/Maria, eReolens redaktion