Tema / Elvira Gregersen: antiheltinden fra bordellet

Lider du også af FOMO – frygten for at gå glip af noget? Der findes så utroligt mange gode film, podcasts, serier og bøger, man kan kaste sig over, at man sommetider kan blive helt nervøs for, at man har overset det allerbedste.

Her anbefaler forlaget Gyldendal en humoristisk trilogi, som du måske har overset, men som du med god grund kan kaste dig over.

 

Nej tak til glansbilleder 
Er du træt af at læse om veltrimmede kvinder, der har fuldstændig styr på tilværelsen, og hvis hjem kan afbildes et glittet boligblad? Så skal du læse om Elvira Gregersen, en sand antiheltinde. Hun vejer 140 kg og holder vægten vedlige ved hjælp af chokoladebarer, pizzaer og pomfritter. Hun bor alene i en lille lejlighed i København NV. Hun er kronisk arbejdssky – altså i forhold til det officielle arbejdsmarked – for hun har nok at se til i bordelbranchen. Hendes største mål er at få tilkendt førtidspension og få lov at være i fred. Hver gang hun sidder over for en sagsbehandler, spiller hun dum og initiativløs og sender akvarieblikket, altså to døde fiskeøjne. Hun er god til at narre systemet, for hun er begavet, indsigtsfuld og en god skuespiller. Og så har hun hjertet på rette sted.

 

Happy ending

Elvira Gregersen er telefondame i et bordel, hvor hun tager sig godt af både kunder og arbejdende kvinder. Da en af de prostituerede forsvinder sporløst, kontaktes Elvira af en stamkunde, Kluden, der vil have hende med ud at lede efter hende. Det ender slet ikke, som de havde ventet.

 

Happy family

Elvira Gregersen har travlt som husvært i eget bordel – her arbejdes under ordnede forhold! - imens hun forsøger at hjælpe en gruppe illegalt indvandrede kinesere, der misbruges groft i rengøringsbranchen. Samtidig bekymrer hun sig for sin narkomanbror Sixten og plejer forholdet til sin kæreste, Kluden. Det ender med, at Elvira drager stor nytte af sine nu 144 kg.

 

Happy hour

Elvira Gregersen har stor succes med sit bordel og flytter til endnu større lokaler, men må endnu en gang kæmpe mod underverdenen og dens oppumpede muskelmænd. Undervejs glemmer hun både sin tvillingebror, der endelig er blevet stoffri, og Kluden, hendes meget omsorgsfulde kæreste, fordi hun oven i forretningen skal se efter en rockers 17-årige datter, der er gymnasieelev om dagen og noget helt andet om natten. Det hele ender i en situation, hvor Elvira igen kan drage nytte af sine efterhånden 148 kilo.

 

Anne-Sophie Lunding-Sørensens trilogi om skæve eksistenser, hårde livsvilkår, ensomhed og forsigtige håb er stærkt underholdende, socialt indigneret, let satirisk og meget velskrevet.