Tema / Emilie anbefaler

Hver dag i december åbner vi en låge i eReolens julekalender, og bag hver låge finder du en boganbefaling til de lange vinteraftener fra eReolens redaktion. I dag, den 9. december, er det mig, Emilie, der står for anbefalingen.

Me af Elton John

Jeg har læst mange gode bøger i 2020, men Elton Johns selvbiografi har nok sat sig dybest. Det er et indblik i et hæsblæsende liv med musik, venskab, misbrug og dårligt selvværd. Jeg havde den med som lydbog på mine daglige gåture under lockdown og fortabte mig fuldkommen i den.

Et hæsblæsende stjerneliv

Me følger vi Elton John fra hans barndom i England op gennem hans succesfulde karriere og ender tættere på nutiden, hvor han er blevet far. Vi får et indblik i hans usikkerhed, hans misbrug af både stoffer og shopping, hans bulimi, homoseksualitet, venskaber, kærligheds- og familieliv og hans møder med flere store personligheder som John Lennon, Freddie Mercury, Gianni Versace, Michael Jackson, Prinsesse Diana og George Michael. 

 

Elton John er meget let at elske, selvom han flere gange beskriver de mere mørke sider af sig selv. Han  lægger ikke fingre imellem.

 

Jeg hørte den på engelsk, fordi Elton John selv indlæser prologen, og Taron Egerton, der spiller Elton John i filmen Rocketman, er oplæser på resten. Den fungerer dog også rigtigt fint på dansk. 

 

Bogen kan læses og lyttes på både dansk og engelsk på eReolen.

Glædelig 9. december.

/Emilie, eReolen