Tema / Engelske bøger med 'happy endings'

Skal du slappe af fra en travl hverdag, så trænger du måske til at koble af med at læse en smuk, rørende og stærk historie – helst med en lykkelig slutning. Romaner med lykkelige slutninger kan sagtens være intelligente og velskrevne – tænk bare på romaner af Jane Austen og Charles Dickens.
 
 

Livet er ikke altid en dans på roser - men det ender godt
Feel-good romaner kan give en følelse af håb og en tro på, at problemer kan overvindes. Hovedpersonerne må gå grueligt megen modgang igennem, før de finder klarhed eller lykke. Historierne giver derfor en følelse af optimisme både på solskins- og gråvejrsdage. I klassikeren Love in the Time of Cholera af Gabriel García Márquez må hovedpersonen vente 53 år på at få den kvinde, han elsker. 

 

A Hundred Pieces of Me af Lucy Dillon er en roman, der kredser om tab, håb og troen på en fremtid, men også om at leve i nuet. For hvilke 100 genstande ville du vælge at tage med dig ind i dit nye liv efter en skilsmisse?

 

It Ends With Us har Colleen Hoover har hentet inspiration fra sit eget liv til en stærk bog om vold i parforhold.
 

The Unhoneymooners af Christina Lauren er en sjov feel-good kærlighedsroman til dig, som føler dig uheldig i kærlighed. 


I listen herunder finder du flere romaner på engelsk for enhver smag. Både de lidt mere luftige og solbeskinnede romaner, men også vægtige bøger af prisbelønnede forfattere.