Tema / eReolens efterårskonference

I samarbejde med Danmarks Biblioteksforening og Tænketanken Fremtidens Biblioteker inviterer eReolen igen i år til en konference, der skal gøre os klogere på de nyeste strømninger inden for digital læsning og lyd.

 

Konferencen afholdes i Lillebæltsalen på Middelfart bibliotek den 27. november 2019.
 

Fem eksperter stiller skarpt på trends og tendenser inden for e-bøger, lydbøger, podcasts og børneformidling og kommer med deres bud på, hvordan fremtiden vil forme sig.

Konferencen henvender sig til medarbejdere og ledere, der beskæftiger sig med eller interesserer sig for digital læsning, e-bøger, lydbøger og podcasts.

Tilmelding her: https://centralbibliotek.dk/temadag/ereolens-efter%C3%A5rskonference
 

OPLÆG

Peter Niegel: seniorforsker ved DR Medieforskning
Peter Niegel vil tale om medietendenser i tiden. Med afsæt i lydklip, video og data udpeger han desuden de allernyeste strømninger inden for podcasts og radio.

 

Dennis Glintborg og Elin Algreen-Petersen: eksperter i børnelitteratur samt formidling til børn
Dennis og Elin vil give et indblik i børnenes mediehverdag og stille skarpt på, hvilke greb man skal bruge, når man skal kommunikere med og skabe fortællinger til børn i dagens Danmark.
 

Kristina Ahlinder: direktør for Den Svenske Forlæggerforening
Kristina Ahlinders oplæg tager udgangspunkt i forlæggerforeningens nyligt udgivne rapport om lydbøger. Bogbranchen bliver mere og mere digital, og især lydbøger sælger som aldrig før. Hvordan påvirker den digitale logik branchen, salget og udgivelserne i fremtiden?Sigurd Hartkorn Plaetner: forfatter  
Hvordan skaber man litteratur i en tid, hvor medierne brydes på kryds og tværs? Oplægget tager udgangspunkt i Hartkorns podcast/lydfortælling “Noget om Emma”, der er baseret på hans roman “Noget om Vitus”, der udkom på Gyldendal i 2015. Podcasten er blandt andet et forsøg på at give et nyt bud på, hvordan en lydbog kan produceres og distribueres.

 

Uddeling af eReolen-prisen 2019
På baggrund af nomineringer fra brugere og biblioteker uddeles eReolen-prisen for hhv. Bedste Lydbog og Bedste biblioteksformidler af digitale bøger.