Tema / Et godt grin i ørerne

Har du nogensinde befundet dig på et offentligt sted på det kritiske tidspunkt, hvor din lydbog tager en alt for morsom drejning, og du simpelthen ikke kan lade være med at grine højlydt til stor undren (og sikkert også almen morskab) for alle forbipasserende?

 

Offentlige latterudbrud

Jeg har prøvet det mange gange, og det er lige pinligt hver gang. Jeg husker især, da jeg hørte Fredrik Backmans "En mand der hedder Ove" på vej på arbejde. Jeg havde på daværende tidspunkt en længere bustur med at par skift, og jeg tror, at jeg har underholdt både buspassagerer og forbikørende biler mange gange undervejs, men roman og oplæser gik simpelthen op i en højere enhed, og jeg kunne slet ikke styre mig.

 

Og egentlig er det jo hyggeligt nok - jeg kan i hvert fald ikke undgå at blive i godt humør, når jeg oplever, at fremmede mennesker pludselig griner højt uden anden påviselig grund, end bogen i deres hånd eller høretelefonerne i ørerne. Generelt burde vi nok i virkeligheden grine noget mere i det offentlige rum - der bliver jo altid delt smil, når det sker, og der er ikke noget mere livsbekræftende end et øjebliks ægte glæde mellem fremmede.

 

De sjoveste lydbøger

Så jeg har spurgt mine kollegaer, hvilke bøger der i tidens løb har fået dem til at grine højlydt, ude af stand til at bremse det, og jeg giver hermed listen videre til jer. Tag dem med i bussen, på stranden, i frokoststuen, på gågaden og spred lidt glæde. Eller nyd dem bare helt for dig selv, hvor ingen alligevel kan høre med - det er i mine øjne den allerbedste måde at bruge sin sommerferie på!

 

Rigtig god lyttelyst!