Tema / Et par gode bøger til hygge i skyggen

Selvom kalenderen stadig kun siger maj, er sommeren for alvor over os. Og for en gangs skyld ser det ud som om, at den for har bidt sig fast. Jeg faldt i hvert fald over en prognose, der lød på fuld sol og 24+ grader de næste 10 dage. Normalt er sommervejr lig med havearbejde, lange gåture ved vandet eller slendreture igennem sommerlandet, når fritiden tillader det. Jeg må dog indrømme, at med så insisterende en sommersol (og så lidt vand) er der ikke meget energi i hverken mig eller haven til den slags aktiviteter. Så lige for øjeblikket er sommervejret for mig lig med dasevejr - i skyggen, med noget koldt at drikke og ikke mindst med en god bog ved hånden.

Her er fire af de bøger, jeg blandt andet har hygget mig med på det seneste, som du kan overveje at tage med ud på din foretrukne læseplet.

 

Pablo Llambías formår på smukt dansk at beskrive hele følelsesregistret, så man som læser genkender hver tanke og erfaring, selvom man aldrig har befundet sig i samme situation som hovedpersonen.

 

Stephen King har som noget nyt samarbejdet med sin søn, Owen King, og i fællesskab har de skabt en King-klassisk spændingsroman med et overnaturligt twist, der er svær at lægge fra sig.

 

Vigdis Hjorth holder sig til det jordnære og rammer, ligesom Llambías, de menneskelige tankemønstre lige på sømmet - tag Arv og Miljø med ud i solen (eller skyggen), hvis du gerne vil have lidt at tænke over.

 

Og er hjernen lidt for varm og opkogt til de store tanker (eller tykke bøger), så tag Maren Uthaug under armen og få et godt grin sammen med den meget menneskekloge tegner, der også forstår sig utrolig godt på både hverdag og tanker, som hun giver videre på letfordøjelig (og fornøjelig) manér.

 

God fornøjelse - og husk at spise is til!

/Mie, Viborg Bibliotekerne