Tema / Fantasy for voksne på eReolen Global

Gæsteskribent Martin Verner Hansen fra Gladsaxe Bibliotekerne fortæller, hvorfor han elsker at læse på engelsk - og hvorfor David Eddings kan noget helt særligt indenfor fantasygenren.

 

David Eddings var en af de forfattere, der introducerede mig til fantasy genren. Han har skrevet mange serier om flere forskellige verdener. Jeg startede med at læse bøgerne om Ridder Jernhøg på dansk, og da jeg med stor entusiasme havde slugt dem, så var der dengang ikke flere af hans bøger, der var oversat til dansk. ØV! Derfor blev jeg nødt at begynde læse hans andre bøger på engelsk, som jo er originalsproget.


Dette blev starten til at jeg nu udelukkende læser engelsksprogede bøger på deres originalsprog. Jeg synes, det giver noget særligt at læse forfatterens egne ord – ikke oversat/fortolket af en anden.

Den næste David Eddings serie jeg kastede mig over var hans Belgariad saga på 5 bøger. I serien følger vi den forældreløse dreng Garion på hans eventyr for at finde Aldurs kugle. Med sig på sin rejse har han sin tante Polgara og hendes far Belgarath. Sammen forsøger de at få opfyldt den profeti, der kan ændre hele verdens skæbne.
Det er en ekstremt medrivende og spændende serie, hvor Eddings med sit levende sprog og actionmættede handling formår at holde spændingen helt i top igennem alle 5 bøger. Det er ”klassisk” fantasy inspireret af bla. ”Ringenes Herre” men stadig meget originalt og sindssygt velfortalt.
Hvis I, efter at have læst denne serie, har fået lyst til mere (og det har I helt sikkert), så er efterfølgeren, ”Malloreon” serien, også at finde på eReolen Global. Den er mindst lige så god og spændende og strækker sig ligeledes over fem bøger.

Gå ind på eReolen Global for at se deres store udvalg af fantasytitler på engelsk.

Hvis de lange serier gør knuder på engelsk, så har eReolen selvfølgelig også fantasy for voksne på dansk. Herunder kan du se nogle af de bedste!