Tema / Fem korte klassikere til sommerferien

Jeg drømmer om sommerferie og lange solskinsdage, hvor jeg skal sidde i solstolen og læse dagen lang. Fordybe mig i klassikere skrevet af betydningsfulde forfattere, som jeg endnu ikke har fået læst.

 

Da jeg for et par uger siden købte studentergave til min datter, faldt jeg over mange dejlige bøger af klassiske forfattere bl.a. en helt ny bog fra Simone de Beauvoirs hånd udgivet for første gang her 35 år efter hendes død. Der er stor interesse for klassikere, og inden for de sidste år er der kommet mange nye udgivelser; nogle kommer i nye oversættelser, andre i nye udgaver med nye forsider og anderledes skrifttyper, som gør dem mere tilgængelige og fristende at give sig i kast med. Jeg vil læse nedenstående bøger i sommerferien, måske har du lyst at læse med. 

De uadskillelige  af Simone de Beauvoir

Bogen fik gode anmeldelser, da den udkom på dansk sidste år. Det er en fortælling om et venskab med barndomsveninden Zaza, der fik afgørende indflydelse på Simone de Beauvoirs liv og forfatterskab.

Det tidlige forår af Tove Ditlevsen

En erindringsbog om forfatterens barndom på Vesterbro i 1930’erne. Med genkendelige tanker og følelser om at være usikker og anderledes, når man er barn og ung.

Mrs. Dalloway af Virginia Woolf

Romanen kredser om en ung kvindes, sanser, tanker, refleksioner, håb, drømme og uopfyldte muligheder.  

Sult af Knut Hamsun

Om stolthed og en ung mands desperate kamp for at finde fodfæste i livet. Bogen er filmatiseret og kan ses på Filmstriben.

Døden i Venedig af Thomas Mann

Om den ældre forfatter Gustav Aschenback, der overvældes af lidenskab, da han på stranden i Venedig bliver betaget af skønhed og ungdom personificeret ved en smuk ung dreng.

 

Rigtig god læselyst.

/Lotte, Gladsaxe Bibliotekerne