Kvinde i vinterskov

Tema / Find håb i vintermørket - bøger på engelsk

I en mørk tid er vi nok mange, der får lyst til at gå i vinterhi, rulle os sammen og vente på, at solen igen får magt. Mens livet er sat på pause, er det menneskeligt og naturligt at føle tungsind, men bøgerne herunder kan hjælpe dig med at løfte humøret

 

Gå i vinterhi og vent på foråret 

Vinteren er en årstid, som giver os mulighed for at trække os tilbage og reflektere over livet. Det beskriver Katherine May i sin bog med den fine titel ‘Wintering’. Ifølge May skifter livet, ligesom årstiderne. Hendes budskab er, at vi godt kan komme igennem den mentale vinter, og at vinterdvalen giver os en unik mulighed for at give os selv omsorg og få gjort ting, vi holder af. Når sommeren vender tilbage, genfinder vi vores styrke, får mere energi og blomstrer op igen. Mon ikke også hendes smukke refleksioner kan bruges til at komme igennem den mørke danske vinter?

 

Læs livshistorier om forandringer og nye begyndelser 

I et liv med social distance kan vi savne at få en god snak med en ven. Her træder gode og empatiske forfattere til, når de åbent deler ud af deres livserfaringer. Maggie Smith fortæller i ‘Keep Moving: Notes on Loss, Creativity and Change’ om at komme videre efter sorg og skilsmisse. Personligt glæder jeg mig også til at lytte til lydbogen med Madeleine Albright, 'Hell and Other Destinations', som hun selv har indlæst med lune og humor.  

 

Tro på håb, venskab og kærlighed  

At lytte til poetiske og smukke fortællinger kan være en kilde til trøst. Fortællingen ‘The Boy, the Mole, the Fox and the Horse’ af Charlie Mackesy handler om håb, venskab og kærlighed i usikre tider. Fire meget forskellige venner rejser sammen gennem en smuk og vild natur og deler deres tanker, mens de udforsker verden. Bogen afspejler samtaler, som forfatteren har haft med sine venner om, hvad der virkelig betyder noget i livet. Lydbogsudgaven er indtalt med smuk baggrundsmusik og naturlyde. 

 

Jeg håber, du finder inspiration til at finde lys i vintermørket i de udvalgte bøger fra eReolen Global
 
/ Lone U., Vejle Bibliotekerne