Tema / Følelser

Har du også oplevet, at dit barn har været særligt ked af det, er blevet vred eller ikke har villet i børnahve? Selvom hverdagen for langt de fleste børn heldigivs er forbundet med glæde og tryghed, har de fleste forældre nok oplevet, at deres barn har været trykket af et eller andet. Det kan nemlig også være en stor mundfuld for et lille barn at gå i børnehave - man skal være væk fra mor og far, og måske driller de andre børn. Det kan også være ting derhjemme, der gør barnet ked af det - måske er dit barn jaloux på en lillebror eller lillesøster eller nervøs, fordi mor eller far har fået en ny kæreste?

 

I denne måneds tema kan du finde en lang række gode børnebøger for de mindste, der sætter fokus på nogle af de svære følelser, børn også oplever, og som måske kan være svære at sætte ord på og tale om. Du kan fx finde historier om:

 

- Mobning og venskaber

- Sorg og savn

- Usikkerhed og bekymring

- Jalousi og vrede

 

Du kan læse de fine billedbøger sammen med dit barn som en anledning til at få talt om alt det svære. Du finder også gode bøger til de voksne om at håndtere børns udvikling og følelser.