Forfatteren og læseren på de sociale medier billede

Tema / Forfatteren og læseren på de sociale medier

Rigtig mange forfattere bruger de sociale medier aktivt til at være i kontakt med deres læsere, f.eks. når de reflekterer over og skriver på deres nye bøger. Men hvad er det, de gerne vil opnå ved at lukke læserne helt ind bag scenetæppet? Og hvad kan læserne give tilbage til forfatterne? 

 

I dette afsnit besøger vært Puk Qvortrup forfatter Leonora Christina Skov i hendes lejlighed på Frederiksberg, som mange sikkert kender fra hendes Instagram-profil. Her deler hun generøst billeder af sine couturekjoler, glimmersko, barndomsbilleder og den smukke skrivebordsudsigt, selvfølgelig fulgt op af hendes tanker om bl.a. skriveprocessen, ligestilling, barndommen og særlige oplevelser og begivenheder.

Debatten på godt og ondt

Leonora Christina Skov har dog også mærket, hvilke omkostninger det kan have at lægge sine meninger frem i debatterne på de sociale medier. Som en forfatter med sine meningers mod - og lysten til at dele den - ved hun, at hun ikke skal tage den positive tone for givet, som nu fylder i kommentarsporet på hendes populære Instagram-profil.

Forfatteren som brand

Vi møder også lektor i litteratur Stefan Kjerkegaard til en snak om forfatteren som brand gennem tiden og om, hvordan litteraturen ændrer sig i en tid med nye sociale medier.

Følg med i anden sæson af eReolens podcast Læsefeber

"Forfatteren og læseren på de sociale medier" er tredje episode i anden sæson af eReolens egen podcast-serie "Læsefeber". Kom med vært og forfatter Puk Qvortrup på en rejse rundt i læseglædens afkroge. Lyt med på hendes Læsefeber og mød både entusiastiske læsere, spændende forfattere og skarpe eksperter, der kan være med til at inspirere din næste læseoplevelse.

Foto: Sofie Amalie Klougart/Ida Schmidt