victoriansk kvinde med har for øjnene

Tema / Forførende historiske romaner

Når du læser en historisk roman, bliver du taget tilbage i tiden og kan bl.a. blive klogere på de store krige, kongerækker og revolutioner. Men du får også en historie om menneskelige relationer, tanker og følelser, som ikke forældes med tiden, og som vi moderne mennesker sagtens kan relatere til. Her har jeg fundet en række forførende historiske roman frem, der foruden det historiske perspektiv giver indsigt i tidens trends, etikette, mode og ikke mindst kærlighedssprog.

Austen vs. Kleypas

Jeg elsker at læse de klassiske, forførende romaner af Jane Austen og søstrene Brönte. I deres bøger får du dragende kærlighedshistorier med skjulte blikke, lidenskab og intriger. Men du får også indsigt i de mange regler, der var i det victorianske ægteskabsspil, og de mange aspekter ved kærlighedslivet, der ikke blev talt om og slet ikke skrevet om i romanerne.

Anderledes frigjorte er forfatterne i dag, når de beskriver kærlighedsaffærer i 1800-tallet. Forfattere som Lisa Kleypas og Tessa Dare fanger magien fra balsalene og intrigerne fra teselskaberne, men også passionen fra soveværelserne.

Romantik i forskellige tidsaldre

Men det er ikke kun 1800-tallet, som forfatterne kaster sig over, når de sætter scenen til forførende historiske romaner. Jeg vil også varmt anbefale Hanne Reintofts ”Hjertebånd”, som er en hjertevarm roman om passioneret kærlighed, men også om familier, der splittes i krigen mellem Danmark og Sverige i 1660’erne. Eller læs Åsa Hellbergs ”Velkommen til Flanagan” og rejs tilbage til 1960’ernes London, hvor tidens fordomme om bl.a. kvinder og race gør kærlighedslivet svært.

 

Find mange flere forførende historiske romaner i listen herunder.

Rigtig god fornøjelse.