Tema / Forlaget Jentas anbefaler: Historiske romaner til efteråret

Efteråret er over os. Nu er det tid til at skifte varme, solrige dage i haven ud med regnfulde, kolde dage under tæppet. Og hvorfor ikke bruge denne tid på en god bog?


Hos Jentas mener vi ikke, at der er noget bedre end en eftermiddag i selskab med en god historisk roman. En bog, som man kan fordybe sig i og som vil transportere dig tilbage til en anden tid og et andet sted.
Så her har vi samlet en liste med historiske romaner, som vil kunne give dig mange timers læsestof til eftermiddage i lænestolen med en kop varm kakao.

 

Rigtig god læselyst!
Line fra Jentas
 

Chufo Lloréns - Jeg vil give dig verden
Barcelona i 1000-tallet. En adelsmands forbudte kærlighed. En ung knægt, der trodser sin opvækst og vinder en overklassepiges hjerte. Pagter, intriger, ambitioner. Jeg vil give dig verden er en storslået roman, som drager middelalderens Barcelona ind i dagligstuen. Hvis du nød Jordens søjler, men gerne vil drømme dig lidt længere sydpå, er dette bogen for dig!

 

James Forrester – Helligt forræderi

Året er 1563 og en religiøs konflikt præger samfundet. Overherold William Harley får overdraget en krønike, der muligvis rummer en farlig national hemmelighed, og han er snart på flugt med krønikørens enke for at opklare sammenhængen før magthaverne. Helligt forræderi bringer lyset, lydene, lugtene, tankerne og frygten fra 1500-tallets London til live og fortæller en gribende historie om mord, forræderi og loyalitet – samt det skrevne ords magt. Det er en hæsblæsende historisk thriller, som bringer læseren tilbage til Tudor-periodens England.
 

Patricio Sturlese – Inkvisitoren
Inkvisitoren er en fængslende historisk thriller, som fører læseren tilbage til Italien i slutningen af 1600-tallet. Den katolske kirke slår ihjel for at forsvare rettroenheden og bevare magten, hvor heksesabbaterne breder sig i de italienske skove under Djævlens og Månens beskyttelse, og hvor alle er parate til at dø for deres tro. Men hvilken tro?
 

Tracy Chevalier – Pige med perleørering
Pige med perleørering er en fascinerende fortælling, som foregår i 1660’ernes Holland og er bygget op omkring tilblivelsen af det kendte maleri Pige med perleørering. Pigen Griet bliver ansat som tjenestepige hos maleren Johannes Vermeer, men som ny i huset, er hun nederst i hakkeordenen. Og hendes liv bliver ikke lettere, da Vermeer begynder at bruge hende som model og forlange at hun skal bære hans kones perleørering.