Tema / Fredrik Backman

Fredrik Backman er født i Stockholm, men hans barndom, ungdom og tidlige voksenliv fandt sted i Helsingborg. Frem til han fyldte 25, drev Backman lidt tilfældigt rundt mellem universitetsstudier og ufaglærte jobs. Han arbejdede som truckfører på et lager, da han solgte sin første kronik til Helsingborg Dagblads gratisavis Extra. Han blev derefter fast kronikør på avisen og senere skribent for livsstilsmagasinet Moore i Stockholm og blogger. 

 

Sammen med bloggerkollegaen Jonas Cramby udviklede Backman karakteren Ove, der i 2012 tog form som hovedpersonen i Backmans debutroman ”En mand der hedder Ove”.

 

Humor er drivkraften for den svenske forfatter, og den vokser i høj grad ud af hans eget hverdagsliv og af den form, den tager på hans blog hos webmagasinet Café.se. Hverdagens banaliteter bliver til absurditeter under Backmans kærlige behandling, og små hændelser har det med at udvikle sig til nærmest groteske dimensioner. Selvironien flyder som en energigivende åre gennem både bloggen og hans romaner.

 

Læs mere på Forfatterweb. 

 

Foto: People's Press