grafik med anne

Tema / Frisind og fællesskab

Bare bryster, bevidsthedsudvidende stoffer og brud med traditioner. I 1970'erne eksperimenterede hippier, rødstrømper og andre søgende med alternative boformer - og det er der kommet mange spændende historier ud af.

Et åbent øjeblik: Da mine mødre gjorde noget nyt (Pernille Ipsen) 

Bag den skønne forside gemmer der sig en dokumentarisk fortælling om syv rødstrømper, der mødtes på den første kvindelejr på Femø og efterfølgende besatte et hus i København, hvor de skabte et kvindekollektiv sammen.

Hvis du vil vide endnu mere om Femø-lejren og kvindebevægelsen, er Tænkepause-bogen om Femø et godt sted at starte. 

Hippie (Peter Øvrig Knudsen) 

I sommeren 1970 satte en gruppe unge hippier  sig for at skabe et nyt samfund med totalt demokrati og fri lyst på en mark i Thy. 'Hippie' er en fortælling om sex, kærlighed, håb og drømme, men også om nedture, sindssyge, drab og misbrug. 

Kaster du dig over fortællingen som lydbog, skal du være opmærksom, at den findes med og uden musik. 

Det glemte eksperiment (Peña-Guillén og Sørensen)

I en lidt anden boldgade findes denne beretning om Danmarks eneste eksperiment med en kollektiv udvandring. I 1938 rejste 250 danskere ud for at dyrke jorden i Venezuela. Sammen skulle de opbygge en landbrugskoloni, der skulle vokse sig stor, og mange flere danskere skulle følge efter. Læs, hvad der blev af kolonien og de mange mennesker, der forlod alt for at starte et nyt liv.