Tema / Gode billedbøger for de 3 til 6-årige

Er pladsen ikke til at slæbe massevis af fysiske billed- og højtlæsningsbøger med til de mindste på ferien, så frygt ej! På eReolen kan du fylde din ipad op med sjove, finurlige og listige titler, lige til at læse op. Her har jeg fundet nogle af mine favoritter for de 3 til 6-årige. Så er der timevis af underholdene højtlæsning og hygge med de mindste - om så ferien går til Malta eller Mors. 

 

Nye og gamle klassikere

Jeg er vild med samarbejdet mellem illustrator Rasmus Breinhøj og Kim Fupz Aakerson, hvor de fantastiske og skæve illustrationer passer helt perfekt til Aakesons finurlige tekster. Du kan se her hvilke bøger de har lavet sammen.

Elsker de yngste Disney, så er der her et væld af billedbøger, både klassikerne og de nyere pixar-historier. Jeg bliver nostalgisk, når jeg genser de skønne billeder fra Peter Pan og Alice i eventyrland, som jeg selv både kan huske fra film og bøger som barn. Mange Disney titler kan også lånes på lyd her.    

Se endnu flere forslag længere nede på siden.

 

Læsebingo

Hvis I læser meget med jeres børn, hvorfor så ikke lave en lille konkurrence ud af det? Vi har lavet en sjov læsebingo-plade til børn, som du kan printe ud og sætte på køleskabet. Så kan I sætte et kryds sammen, når en udfordring er gennemført og måske man kan sætte en stor is på højkant, hvis man får fuld plade? Hent eReolens læsebingo HER.

 

/Rikke - børnebibliotekar på Gladsaxe Bibliotekerne