Tema / Gode fantasybøger med håb

Når verden går af lave, vender jeg mig mod fantasyuniverset. Ikke som en virkelighedsflugt, men som et trygt og velkendt sted, hvor jeg kan bearbejde og forholde mig til alt det frygtelige, der foregår i verden. Det er svært at se nyheder i denne tid, men det er også svært at lade være. På trods af alle de forfærdelige ting der sker, har håbet sneget sig ind.

Et folk af stål

I Ukraine står præsident Zelenskij stærkt med sit land mod en overmagt så stor, at det næsten ikke er til at forstå, at det hele ikke er overstået for længst. Vi har i de sidste uger set, at når det kommer til fight or flight er Ukraine et land, der står fast og kæmper. For deres hjem, for deres kære og for hele verdens retfærdighed. Men det koster.

 

Med bøgerne til hjælp

Jeg kan næsten ikke forholde mig til det og selvom det kan være fristende at bruge bøger til at flygte lidt fra virkeligheden, så kan realiteterne være svære at glemme. Derfor har jeg endnu engang vendt mig mod min elskede fantasy; en genre, der evner både at opsluge mig totalt og give mig fred i sjælen. Hvis du selv læser fantasy, vil ingen af bøgerne på listen herunder overraske dig eller være nye for dig - tværtimod. Det er heller ikke meningen. Det er alle bøger, jeg har læst mere end én gang, og uden tvivl bøger, jeg kommer til at læse igen. Og hvis du ikke er til denne genre, så vil jeg alligevel opfordre dig til at give dem en chance.

 

Håb for fremtiden

Disse bøger har alle én ting tilfælles: De handler (på hver sin måde) om kampen mod en tyran - det være sig et land, en diktator, et politisk styre eller et vanvittigt system. Det hele noget, der virker umulig at overleve. Men der er kamp, der er håb, der er overlevelse og der er et liv på den anden side. Det er det, jeg læser det for - ikke dragerne og magien, men den lille mands sejr over den store. Håbet om, at der er fred i sigte.

 

 

/Mie

Viborg Bibliotekerne