Tema / Gode romaner om kvinder og kvindeliv

Året nærmer sig i skrivende stund sin afslutning, og det kalder på en form for status. Jeg synes altid, at det er sjovt at tage et lille kig på de bøger, jeg har læst i årets løb for at se, om der er en sammenhæng eller et tema, som jeg ikke har tænkt over, da jeg i sin tid valgte at læse bøgerne.

 

Jeg har læst mange gode bøger i år, og fælles for en del af dem er, at de på en eller anden måde handler om kvinder og kvindeliv.

Der er bøger om kvindekamp, om moderrollen, om at være ung kvinde, om at være gammel kvinde, om at kæmpe for at finde sin plads i en mandsdomineret verden, og om at kæmpe for at finde sin plads i en kvindedomineret verden.

 

Jeg har samlet dem alle herunder - med et par stikord til hver, så du har lidt at vælge ud fra.

 

Rigtig god fornøjelse!

 

Otte medrivende læseoplevelser om kvindeliv

 

Kærlighedens År af Johanne Mygind: Hyggelig roman om rødstrømperne, om identitet, om tre generationer af kvinder og moderrollen i det hele taget.

 

Det der skiller os af Brit Bennett: Spændende roman om søstre og mødre, om raceskel i USA, om identitet og ikke mindst om kærligheden.

 

SULT af Tine Høeg: Gribende roman om kampen for at få et barn, når det er svært, om at have bonusbørn og om at være både kæreste og sig selv midt i det hele.

 

Syv år efter af Karin Heurlin: Humoristisk roman om at holde fast i sig selv, selv om alt omkring én ændrer sig, om moderrollen, om kærligheden og om de gange, hvor kvinder er kvinder værst.

 

De voksnes rækker af Anna Grue: Velskrevet (og overraskende spændende) roman om kvindeliv i Danmark i 1960'erne på godt og ondt - om venskab, familieliv og kærlighed.

 

Tjeneren og hans søster af Dorrit Willumsen: En poetisk roman om et stille kvindeliv, om at blive gammel og om at leve i skyggen af andres liv.

 

En skøn alder af Kiley Reid: En velskrevet og spændende roman om at være ung kvinde, om racisme, om verdens forventninger og antagelser, og om kærlighed, familie og identitet.

 

Halvt i himlen af Lone Hørslev: En hyggelig roman om at være ung kvinde i Danmark i 1920'erne, om at have ambitioner i en mandsdomineret verden, om kærlighed, om søstre og om at finde sig selv.