Tema / Gyldendal og Modtryk vender tilbage på eReolen

Vi er rimelig glade herinde på eReolens redaktion, for vi har gode nyheder:

 

eReolen, Gyldendal og Modtryk har netop indgået aftale om, at langt de fleste af forlagenes e-bøger samt Gyldendals lydbøger til børn og unge fremover kan lånes på eReolen.

 

"Den netop offentliggjorte aftale mellem eReolen, og landets største forlag Gyldendal (inkl. Rosinante) og Modtryk (inkl. Alvilda) er utrolig vigtig for bibliotekernes e-bogudlån og dermed for borgernes adgang til litteratur og viden” siger en begejstret formand for Danmarks Biblioteksforening, Steen Bording Andersen (A) i en første reaktion på aftalen.

 

Aftalen betyder, at Gyldendal og Modtryk nu stiller deres e-bøger til rådighed for bibliotekerne. Selv om 600 forlag og selvudgivere allerede er med i eReolen, så har de mange danske e-bøger fra netop disse to forlag i de seneste år ikke været til rådighed for bibliotekernes lånere.

 

”Vi har i perioder været uenige om vilkårene for biblioteksudlån af ebøger, men har med denne aftale fokuseret på, at der er mere, der forener os end adskiller os. Begge parter ønsker at formidle god litteratur og læseoplevelser til både voksne og børn og stimulere læselysten. Det har vi en fælles interesse i, og derfor er vi nået frem til en god aftale for begge parter,” siger bibliotekschef og formand for eReolen Jakob Heide Petersen.

 

I to år har lånerne ikke haft adgang til Gyldendals digitale bøger på biblioteket, men fra nytår bliver det igen muligt at låne de digitale bøger.

 

"Markedet for e-bøger har forandret sig i de to år, vi ikke har været med, og vi har samtidig som koncern investeret kraftigt i at digitalisere store dele af vores bagkatalog. Nu er vi bedre rustet til at kunne agere mest hensigtsmæssigt på markedet. Det betyder, at vi nu har indgået en 1-årig aftale med eReolen," siger Gyldendals forlagsdirektør, Elisabeth Nøjgaard.

 

Også Dansk Forfatterforening er glad for den nye aftale.

 

”Dansk Forfatterforening hilser det velkommen, at eReolen og Gyldendal er nået til enighed om en ny aftale. Forfatterne har behov for ordnede forhold omkring bibliotekerne, også når det gælder ebøger, og dansk litteratur har brug for en meningsfuld biblioteksformidling også digitalt," siger formand for Dansk Forfatterforening, Morten Visby.

 

Rigtig god jul fra eReolens redaktion!