Tema / Gys med Karsten S. Mogensen

Karsten S. Mogensen har skrevet og illustreret mere end hundrede, især letlæselige bøger for børn med masser af krimi, spænding og gys - og humor. Nogle uhyggelige af dem kan du finde herunder, hvor han også giver sine bud på, hvilke bøger du skal læse en mørk og regnfuld oktobermåned.

Hvad inspirerer dig?

Der er ikke noget entydigt svar. Men det kan f. eks. være en artikel i avisen, historiske begivenheder, en forladt bygning eller en konflikt mellem børn, der sætter mig i gang. Mine egne barndomsoplevelser har også været inspirationskilde for nogle af mine bøger.

Hvilke 3 bøger vil du anbefale, at vi læser – og hvorfor?

Den første, jeg vil anbfefale, er Helle Perriers "Løb eller dø", som er den første bog i serien om Gamerklassen. Et spændende og hæsblæsende eventyr for alle, der kan lide at spille computerspil.
Også Søren Jessens "Liv på spil", som er en meget spændende og tankevækkende fortælling om en dreng, der ved et tilfælde får fat i et computerspil, der kan styre hele verden.
Til sidst vil jeg anbefale Anders Johansens "Krigshemmeligheder" med 11 fortællinger, der følger forskellige piger og drenge fra en midtjysk by og giver læseren indblik i deres hemmeligheder. Det er en meget velskrevet og spændende ungdomsbog.