Tema / Hanne-Vibeke Holst

I denne uge fylder en af Danmarks største forfattere, Hanne-Vibeke Holst, 60 år, og her sætter vi fokus på hende og hendes forfatterskab.

 

Hanne-Vibeke Holst er født den 21. februar 1959 i Hjørring som den ældste datter af forfatterparret Knud og Kirsten Holst. Kunsten har altid fyldt meget i Holsts liv - hendes ungdomsår var præget af en følelse af ensomhed, som hun kompenserede for ved at give sig hen til kunsten, og da hun efter sin studentereksamen i 1977 flyttede til Paris som au-pair, skrev hun også masser af dagbøger og blev stamgæst på byens mange museer. 

 

Efter at være vendt hjem til Danmark startede hun på Journalisthøjskolen, hvor hun også gik, da hendes første roman, ungdomsbogen "Hejsa Majsa" udkom i 1980. Siden har hun sideløbende med sit forfatterskab bl.a. arbejdet som journalist og varetaget forskellige tillidshverv og bestyrelsesposter.

 

Hanne-Vibeke Holsts romanerne følger ofte hendes eget livsforløb og centrerer sig om oplevelser i den moderne kvindes liv, eller de er nøgleromaner, som tager udgangspunkt i nutidens politiske magtspil. Det betyder, at de er skrevet ind i en kontekst, som mange af samtidens læsere kan nikke genkendende til, og det har gjort Holst til læsernes darling og til en gennemgående og fremtrædende figur i dansk kulturliv. 

 

Læs mere på Forfatterweb.

 

Foto: Les Kaner