Tema / Harlan Coben

Harlan Coben er en amerikansk krimiforfatter, der ikke uden grund kaldes for ”Thrillerkongen”: Hans bøger er oversat til mere end 40 sprog og solgt i over 70 mio. eksemplarer verden over.

 

Harlan Coben har skrevet en lang række krimier, der som regel allerede ved udgivelsen er røget direkte ind på 1.-pladsen på New York Times’ bestsellerliste. Som den første forfatter er han blevet tildelt alle de tre amerikanske litteraturpriser: The Edgar Award, The Shamus Award og The Anthony Award. Harlan Coben bor i New Jersey med sin hustru og deres fire børn.

 

Om inspirationen bag sine krimier fortæller Harlan Coben: ”Jeg skriver om dit liv, dine drømme, dine mareridt. Eller rettere: Jeg skriver om dig. Og om mig. Mine thrillere finder sted i forstæderne blandt virkelige mennesker, virkelige familier med virkelige håb og drømme. Men begå ikke den fejltagelse at tro, at du kender mig. Eller mine bøger. Der er altid et twist. For livet, som du kender det, er sjældent, som det umiddelbart tager sig ud.”

 

Her finder du et stort udvalg af hans krimier.

 

Foto: Frank Ward