Tema / Hop med på serien

I 2023 udkommer som altid masser af gode bøger - også mange seriefortsættelser. Vi har fundet et par serier, hvis næste bog er lige om hjørnet. 

 

Kuglen der ikke ramte af Richard Osman er tredje bog i serien om torsdagsmordklubben og handler om en lille gruppe på fire pensionister, der dyrker deres passion for uopklarede mordsager. I tredje bog er de fire venner involveret i to drab, der blev begået med ti års mellemrum. Samtidig bliver en af dem indhentet af sin fortid. Bogen udkom d. 27. december og kan allerede findes på eReolen. 

 

Patienten og Tilgiv Aldrig af Trude Teige udkom begge to d. 5. januar og er selvstændige fortsættelser i Trude Teiges krimiserie om tv-journalist Kajsa Coren. I Patienten skal Kajsa Coren finde forbindelsen mellem en psykiatrisk patients død, en 18-årig kvindes forsvinden og en mand, der findes død i vandet. Det bliver til en drabsefterforskning, der blandt andet involverer et ukendt Munch-maleri og psykiatriske eksperimenter. I Tilgiv aldrig forsvinder en mand, kort tid efter at han er blevet anklaget for seksuelle overgreb. Samtidig findes en mand død i en lade sammen med et torturapparat og en blodpøl. Hvem er den døde mand, og hvor kommer blodet fra?

 

Emmas Bog af Katrine Wessel udkommer d. 3. februar og er niende bog i den populære serie om familien Winther. Serien er en familiekrønike, der udspiller sig i slutningen af 1800-tallets Trondhjem og følger især kvinderne i familien. Vi følger kvinderne i de overdådige herskabsstuer og i de travle og sydende køkkener, men også i deres drømme, længsler og håb for livet og fremtiden. Da det er niende bog i serien, vil jeg ikke afsløre for meget, men den fokuserer på Emma Moen og Fredrik Winther. 

 

Forsoneren af Viveca Sten er den tredje bog i Viveca Stens nye serie, Blod i årene, der alle foregår i det svenske skiområde Åre, hvor man følger karaktererne Daniel Lindskog og Hanna Ahlander, mens de opklarer mord i området. Bogen udkommer d. 7. februar, og det er stadig uklart, hvad den helt præcis handler om, men er man interesseret i at læse Viveca Sten, så er Blod i årene en nem serie at gå i gang med. 

 

The Final Gambit - Slutspillet af Jennifer Lynn Barnes udkommer 10. februar og er sidste bind i en thrillertrilogi om Avery Grambs, der arver efter miliardæren Tobias Hawthorne, en mand, som Avery slet ikke kender. Betingelsen for at få de mange penge er, at Avery flytter ind i milliardærens hjem, hvor hans fire børnebørn også bor. Præcis som Avery aldrig har hørt om Hawthorne, har hans familie aldrig hørt om hende, og dermed starter det gådefulde spil i et hus fyldt med hemmeligheder og med døden som indsats. 

 

Bødlernes Daggry af Michael Katz Krefeld er en selvstændig fortsættelse i serien om Cecilie Mars og udkommer d. 3. marts. I den nyeste bog følger vi Cecilie Mars i hendes forsøg på at fange en morder, der indfanger og myrder enlige kvinder. Samtidig bliver en gammel uopklaret sag trukket frem i lyset igen og udfordrer Mars' ry. 

 

Du kan finde første bog i serierne nedenfor, hvis du er blevet nysgerrig på dem eller bare gerne vil genlæse dem, inden fortsættelsen kommer

 

God læselyst!

Emilie, Norddjurs Biblioteker