Tema / Hvad er eReolen?

eReolen er de danske folkebibliotekers landsdækkende tilbud med e-bøger, lydbøger og podcasts fra mere end 700 danske forlag. 

eReolen findes som app til iOS og Android og som hjemmeside på www.ereolen.dk, og du har adgang til alle eReolens tjenester via dit almindelige bibliotekslogin. 

eReolen består af tre tjenester:

eReolen

På eReolen finder du et stort udvalg af skøn- og faglitterære e-bøger og lydbøger for både børn og voksne - primært på dansk. Yderligere finder du også udvalgte podcasts på eReolen.

På eReolen vægter vi vores formidling højt - med håbet om at kunne inspirere dig til nye læseoplevelser.

 

Du kan tilgå bøgerne på hjemmesiden www.eReolen.dk eller hente app'en 'eReolen' i Google Play eller AppStore.

 

eReolen Go (til børn i alderen 7-14 år)

Formidling af ebøger og lydbøger direkte til børn i alderen 7-14 år. Det er muligt at logge ind med bibliotekslogin fra alle kommuner. Mange kommuner giver også børnene adgang med deres Uni-Login. Se HER om dit barns skole er tilmeldt.

Hent eReolen Go-appen i Google Play eller AppStore eller gå ind på eReolengo.dk

Læs mere om eReolen Go.

 

eReolen Global (bøger på engelsk)

eReolen Global indeholder e-bøger og lydbøger på engelsk. 

Der er bøger både til voksne, børn og unge: gode romaner, krimier, fantasy, horror, science fiction og masser af spændende faglitteratur. Til børn er indholdet primært henvendt til aldersgruppen 10-13 år, men der er også et mindre udvalg af bøger til de mindste. Til de større børn og unge er der masser af Young Adult-serier.

 

De engelske titler finder du på eReolenglobal.dk eller i app'en 'Libby, by Overdrive'. App'en findes både i App Store og Google Play.

Både hjemmeside og app er udviklet af det amerikanske firma OverDrive og drives af dem.

Organisering

eReolen er en del af Det Digitale Folkebibliotek. Det daglige arbejde med drift og udvikling af eReolen, eReolen GO og eReolen Global varetages af Team eReolen i Aarhus. Team eReolen har ansvar for redaktion og IT og koordinerer arbejdet i eReolen med materialevalg, support mv. efter aftale med foreningen. Medarbejdere fra en række folkebiblioteker i landet bidrager til eReolens drift.