Tema / Hvor galt kan det gå? - En mørk og dyster fremtid

Månedens tema her på eReolen er naturvidenskab, og i den anledning anbefaler vi nogle science fiction-romaner for unge og alle andre, der har lyst til at læse dem. 

 

Romanerne handler om en fremtid, hvor den verden vi kender, for evigt er forandret af pandemier, miljøkatastrofer og (natur)videnskabelige forsøg, der er gået grueligt galt. Der er skrevet rigtig mange gode bøger de sidste par år - også på dansk. 

 

Ilttyv - forestil dig en verden, hvor det er en luksus at trække vejret 

"Over sløret" er første bog i trilogien "Ilttyv": En spændende dystopi fra en af de bedste danske ungdomsforfattere, Nicole Boyle Rødtnes. Det handler om en dyster fremtid, hvor luften er forvandlet til den rene gift, og alle må bo over sløret for at overleve. Hvert åndedrag koster penge og kun de rige har råd til kvalitetsilt. Troy og Shay er halvsøskende, og kæmper for at overleve, men da Shay bliver fængslet under falske anklager og ikke har råd til at betale ilten i fængslet, bliver de begge tvunget ud i en livsfarlig alliance. Historien er utroligt velfortalt og underholdende! 

 

Rød og blå - til alle læsere mellem 13 og 100 år 

Nicole Boyle Rødtnes har også skrevet serien “Rød og blå”: Et slags omvendt "Tjenerindens fortælling"-univers, hvor mænd er underlagt kvinder og ti strenge bud dikterer liv og død. Mænd og kvinder lever fuldkommen adskilt og mødes kun når de skal deltage i fortplantningspligten. Forelskelse er forbudt, og ethvert forsøg på flugt straffes med døden. Det er voldsomt, brutalt og meget velskrevet. 

 

Jorden under os - en dramatisk fremtidsdystopi med dræbende uhyrer fra rummet 

“Jorden under os” af Line Kyed Knudsen er en kort serie på to bøger og foregår i en uhyggelig fremtid om cirka 100 år. De to hovedpersoner, Vega og Titan, kæmper hver især mod et smuldrende samfundssystem, forræderiske forældre og dræbende uhyrer fra rummet, som kommer frem om natten og dræber mennesker. De få mennesker, der er tilbage på jorden, bor i beskyttede zoner og vover sig aldrig uden for murene. Vega og Titan mødes og indleder en fælles kamp mod Titans far, præsidenten, og hans onde planer. 

 

Himlen over i morgen

“Himlen over i morgen” af Ida-Marie Rendtorff foregår i en nær fremtid, hvor klimakrisen dominerer og 70.000 flygtninge bor i en lejr syd for grænsen. Hovedpersonen Gaia kæmper med skolen og kærligheden, og lever et ret almindeligt liv. Men så forsvinder hendes mor, som er klimaforsker, på vej til en tv-debat om fremtidens muligheder for at kontrollere klimaforandringerne. Politiet tager det ikke seriøst, og Gaia og hendes venner beslutter sig derfor for selv at finde Gaias mor. 

 

Tag de overlevende med dig, og se at komme i sikkerhed! 

“I morgen er alt mørkt - Brages historie” er første del i en trilogi: En  skræmmende realistisk ungdomsbog om en ond pandemi, som spreder sig hastigt i verden. Et meget aktuelt tema.. Brage er en helt almindelig teenager, han elsker fodbold, er forelsket i den uopnåelige Frida og lever et trygt liv i Norge med familie og venner. Men så kommer der nyt om, at Japan er plaget af en farlig parasit, som får folk til at gå amok og slå hinanden ihjel. Smitten breder sig hastigt fra Asien til resten af verden, og Brage og hans familie må tage deres forholdsregler. Hvis du for eksempel kan lide Walking Dead, vil du elske denne trilogi!