Tema / I skovens dybe stille ro

En gåtur i skoven er simpelthen godt for sjælen. At koble helt af. Og bare lytte og mærke: Vindens susen i træerne, fuglenes sang og den knasende lyd af blade og grene under fødderne.

Skovbadning

I Japan har de et fænomen kaldet ”shinrin-yoku”, der på dansk er blevet oversat til ”skovbadning”. Det handler om at være nærværende og åben overfor naturens sanseindtryk. Om at give slip på dagligdagens stress og finde velvære og indre ro, mens du befinder dig i skoven eller andre steder i naturen. Lær mere om ”shinrin-yoku” i bogen Ind i skoven : skovbadets kunst og videnskab.
 

Inspiration til en tur i det grønne

Naturformidleren Anders Kofoed har lavet podcasten Tæt på naturen, som er for både børn og voksne. Der er også et specifikt afsnit om skoven. Det er rigtig fint at lytte til inden familien drager på skovtur.
 

Når du går i skoven finder du måske også nogle spændende svampe. Men det er ikke alle, der er spiselige. Med bogen Svampe i skov og mark har du en handy lille guide på mobilen, så du ikke kommer hjem med de giftige af slagsen.
 

Hvordan kender man forskel på træsorterne? Hvordan er det nu med de skovflåter? Det, og meget mere, kan du finde svar på i Brugsanvisning til skoven af den tyske ”skovguru” Peter Wohlleben.
 

Hvis du kunne tænke dig at blive klogere på skovens kulturhistorie kan du prøve bogen De danske skove: en kulturarv. Her lærer du bl.a. om skovenes tilblivelse, og hvordan skovenes historie også hænger sammen med Danmarks historie.
 

Go’ fornøjelse!

/ Stine Pedersen, Gladsaxe Bibliotekerne