Tema / Ikke værre end et haglgevær - hyggelige krimiserier

Sommer - og sommerferie især - indbyder til afslappet læsning. Og for mange betyder det krimier på havebordet. Men en klage, der ofte lyder, når jeg snakker med folk om de bøger, de læser - eller gerne vil læse - er voldsniveauet. Krimier har det med at blive udpenslede, og, som en låner sagde, "nogle gange må det altså ikke være værre end et haglgevær."

 

Mord mellem linjerne

Et godt, gammeldags giftmord, et hurtigt jagtgevær eller måske endda et knivdrab - det er, hvad det bliver til i de følgende bøger. Ja, nogle gange sker der end ikke et drab. Folk bliver ikke splittet ad og dræbt i slow motion; nej, de dør mellem linjerne, så vi kan komme i gang med det vigtige, nemlig at finde den skyldige. Her er intriger og skumle planer, men der er ikke blod op og ned ad væggene.

 

Hygge-krimier

Alle kender nok Agatha Christie og har enten læst eller set hendes historier, så hende har jeg ikke inkluderet på listen - men heldigvis er hun ikke alene om at ville fortælle gode, rolige historier om drabeligheder. Til gengæld har det været lidt sværere at finde mandlige forfattere, men en enkelt er det dog blevet til.

 

Så herunder finder du - til inspiration til videre læsning - fem bøger. De er alle, hvad man kunne kalde hyggelige krimier, og de er alle første bind i en serie, så der er masser at gå i gang med. De er, som sommeren også bør være: ublodig.