Tema / Inspirerende bøger om fermentering

Sommeren 2020 er dedikeret til eksperimenter i mit køkkenet, hvor der blandt andet skal laves kombucha, chutney og sunde shots.

 

Fermentering er en måde at konservere fødevarer på, som har været brugt helt tilbage i oldtiden. Når vi fermenterer i dag, handler det især om at frembringe spændende og anderledes smage, men også om sundhed, fordøjelse og mælkesyrebakterier. 

 

Tid til tålmodighed

Jeg har længe været interesseret i fænomenet, men har droppet det, fordi det kræver tålmodighed og tid, som der ikke er meget af i en travl hverdag. Men nu skal det være. I sommerferien giver jeg mig i kast med mangochutney med ingefær, sommerkraut med spidskål og hyldeblomst og måske en gurkemejetonic. Jeg glæder mig.

 

Hvis du også har lyst til at komme i gang med fermentering, så kan du hente inspiration i bøgerne nedenfor. God fornøjelse – og husk at fermenteringsprocessen går stærkt og danner kuldioxid. For at lette trykket skal glassene åbnes hver dag i den første uges tid!

Lotte/ Gladsaxe Bibliotekerne