Tema / Jonas T. Bengtsson og byens brutale bagside

Tager man buslinje 350S fra Nørreport station, kan man stige af i Brønshøj. Her voksede forfatter Jonas T. Bengtsson op. Men før man når Brønshøj, kører bussen igennem Københavns Nordvestkvarter (NV), som er det geografiske omdrejningspunkt for Bengtssons storbyfortællinger. Her bor Nick, en af hovedpersonerne i Bengtssons anmelderroste roman “Submarino”, og her bor Sus fra ”Sus”, der udkom i 2017.

 

Det tog Bengtsson tre år at skrive debuten “Aminas breve”, der udkom i 2005. Men den første roman må have sat noget i gang, for allerede året efter udkom murstenen af en roman “Submarino”. Romanen er siden filmatiseret af Thomas Vinterberg og vandt Nordisk Råds Filmpris i 2010. ”Aminas breve” blev filmatiseret i 2017 instrueret af Jacob Bitsch.

Bengtsson har i sit forfatterskab trukket på erfaringer fra venner, som har oplevet psykisk sygdom, og han har lavet en del research på psykiatri. Bengtsson har desuden haft lange samtaler med kriminelle og narkomaner for at opnå fortrolighed med de mennesketyper og miljøer, han skildrer i sin litteratur.

 

Foto: Robin Skjoldborg

 

Læs mere om forfatteren på Forfatterweb her.