Tema / Kære dagbog - kvinder fortæller

En dagbog er tit en hemmelig affære, hvor vi skriver om vores tanker og følelser og gemmer den væk i en skuffe. Der er også dem vælger at give os andre et intimt blik ind i deres liv - heldigvis! Jeg kan huske, da jeg som ganske ung læste ”Anne Franks dagbog”, den gjorde et uudsletteligt indtryk på mig. Det var så nemt at relatere til en pige, der på trods af uhyrlige omstændigheder langt fra min egen virkelighed, havde samme tanker og følelser som mig selv. Heldigvis blev dagbøgerne udgivet på trods af de ulykkelige omstændigheder der overgik Anne Frank under 2. verdenskrig. Dagbogen blev så meget mere end en teenagers reflekterede tanker, den blev et billede på krigens rædsler og er idag nok den mest berømte dagbog.

 

Det forholdt sig anderledes humoristisk, da jeg som voksen og på barsel, læste Julia Lahmes ”Hvor lagde jeg babyen”. Der var så mange situationer og følelser, der ramte plet lige der hvor jeg var i livet. Det var så fedt, at andre havde det på lige præcis samme måde som mig!

 

Her har jeg fundet dagbøger skrevet af kvinder med noget på hjerte – der er de sørgelige, de modige, og de intellektuelle. Fælles for dem er, at de alle handler om det relater bare kvindeliv.

/Rikke - Gladsaxe Bibliotekerne