Tema / Kærlighed i coronaens tid

Florentino må vente 53 år på sin elskede i Gabriel Garcia Márquez' Kærlighed i koleraens tid, som af nogen bliver kaldt århundredets kærlighedshistorie. Men den slags tålmodighed er det ikke alle, der har. Derfor har vi fundet de mest nostalgiske, klassiske, sexede, lyriske, blodsugende og nyforelskede kærlighedshistorier, som kan lånes her og nu. Og så er det endda alle sammen blå titler, så de tæller ikke med i dine kvoter. Ingen begrænsninger, ingen kø, kun lutter instant kærlig tilfredsstillelse til dig i coronakarantæne …

 

Den allerførste forelskelse


Intet føles så intenst som den allerførste kærlighed. Det skulle da lige være at læse om den. Det kan tø selv gamle forhærdede voksenbibliotekarhjerter op, når Eleanor og Park forelsker sig henover tegneserierne på bagsædet af skolebussen. Eller når Anna flytter til Paris for at gå i skole, og møder den smukke og charmerende St. Clair, som hun forelsker sig hovedkulds i. Det eneste problem er bare, at han allerede har en kæreste, så vil det lykkes Anna at få sit franske kys? Det er skæbnen, da Arthur og Ben i Hvis det er os støder sammen (bogstavelig talt!) første gang på posthuset i New York. Det ser i hvert fald sådan ud. Men efter en række katastrofale første dates, bliver Ben og Arthur måske nødt til at se i øjnene, at skæbnen, skulle have blandet sig helt udenom. It feels so good but it hurts so bad!

 

Flere fine første forelskelser:
Hvis bare du var min
Alt eller intet
For enden af min pegefinger

 

Hjerte rimer på smerte

Det er ingen hemmelighed, at når de to elskende endelig får hinanden, så slutter eventyret for nogen. Kærligheden kan være besværlig, fuld af smerte, svig, utroskab eller bare helt almindelig grå hverdag. Hverdag er der nok af i Jonas Eika Rasmussens Lageret, Huset, Marie. Elias er først i tyverne, han bevæger sig mellem bofællesskabet Huset, arbejdspladsen Lageret og kæresten Marie, uden rigtig at høre til noget sted, mens Huset og kærligheden langsomt går i opløsning.
I Jeg har elsket er Chloé blevet forladt af sin mand, men hendes svigerfar tager sig af hende og børnene. Langsomt åbner han op og fortæller, hvordan han midt i livet møder sin store kærlighed, men ikke tør tage konsekvenserne og forlade kone og børn.

 

Flere bøger om ulykkelig kærlighed:
En hun-djævels bekendelser
En kvindes hævn
Valravn
Tine

 
Lyrisk kærlighed

Når digte er bedst, kan de med få ord rumme alle de helt enkle og dog så komplekse følelser som kærligheden er – kort og godt. Lad os bare indrømme det med det samme – udvalget i kærlighedsdigte i blå titler på eReolen er ikke stort. Til gengæld får du intet mindre end to nobelpristagere i litteratur: Pablo Neruda (Hundrede kærlighedssonetter) og Rabindranath Tagore (Blomsternes bevogter), og en absolut digtbestseller: Rupi Kaurs Mælk og Honning –  lidt, men fantastisk godt!

 

You sexy thing

Nu skruer vi op for varmen! Hvad Harry Potter gjorde for fantasy, det gjorde 50 Shades of Grey for den erotiske litteratur. Forlagene har sprøjtet sexede titler ud de seneste år, og bøgerne er den grad kommet ind i soveværelset. I Audrey Carlans hyper populære serie Calendar girl har Mia problemer. Hun skal skaffe en million dollars. Derfor får hun arbejde hos Exquisite Models, hvor hun de næste 12 måneder skal udlejes på månedsbasis. Sex er ikke en del af kontrakten, men kan Mia undgå at lade sig tiltrække af de flotte rigmænd? (spoiler: Det kan hun ikke). I Bossman har Reese lige fået nyt arbejde og falder pladask for sin chef. Det må bare ikke ske! Hun prøver at stå imod hans charmerende og flabede væsen, men hvordan gør man det, når følelserne er i kog og flirten så vidunderlig? (spoiler: Det gør hun ikke).

 

Flere hotte titler:
Som stjernerne står
Vent på mig
Sexus

 

Dæmoner, vampyrer og andet godtfolk ...


Overnaturlig kærlighed er et hit, måske især i de lidt yngre generationer. Her er "elsker dig for evigt" virkelig for evigt. Kærligheden er lige så udødelig som de sexede vampyrer, som karakteriserer genren. Som om det ikke er nok, så smider vi lige en tidsrejsende vampyrelskende heks ind i ligningen. I Heksenat bliver historikeren og heksen Diana hvirvlet ind i en verden fuld af krige, hemmeligheder, korstog og hemmelige selskaber, da hun finder et magisk manuskript. Hun støder også på den 1500 år gamle vampyr Matthew, men deres forhold er en umulighed. Eller hvad?

 

Flere bøger at blive bidt af:
Vampyrkongen 
De sorte skygger 
Dæmonerne fra dybet

 

Klassisk kærlighed


De klassiske kærlighedsromaner, dem vi alle kender – eller hvad? Nu er det måske tid til at få læst Fornuft og Følelse, så du fatter hvad al den Jane Austen-hype går ud på? Du kan også prøve Værelse med udsigt, hvor unge engelske Lucy rejser til Italien på dannelsesrejse. Her forelsker hun sig i George og oplever sammenstødet mellem sine victorianske normer og sin sanselighed samt den moderne tid med øget frihed, lighed mellem kønnene og social mobilitet. I Émile Zolas klassiker Nana fra 1880, møder vi den unge og smukke kurtisane Nana, der i 1870'ernes Paris fordrejer hovederne på alle de mænd, der kommer tæt på hende. 

 

Læs også:
Lady Chatterleys elsker
Forførerens dagbog