Tema / Klassikere skrevet af kvinder

Jeg har læst en del klassikere, og jeg må sige, at af dem jeg har læst, så er det tre kvindelige forfatteres værker, der især har gjort et stort indtryk på mig.

Da jeg var barn, læste min mor Laura Ingalls Wilders Det lille hus på prærien, og senere læste jeg den selv, til den var slidt op. Hele serien er fantastisk, det er dog de første, der er de bedste. Lyt til serien om Lauras barske, men kærlige opvækst her.


Selma Lagerlöfs Jerusalem er et helt fantastisk værk med et skarpt blik på religiøs fanatisme, og hvor let vi mennesker kan blive bedraget. Det er en smuk roman, hvor kontrasten mellem Värmland i Sverige og det fremmede og glohede Jerusalem er beskrevet så levende, at det er som at være der selv. Læs mere af Selma Lagerlöf her.


For ganske nyligt læste jeg Stormfulde Højder af Emily Brontë. Jeg var gået uden om den, for fejlagtigt troede jeg, det var en klassiksk romantisk kærlighedsroman, som jeg ikke er så meget til. Jeg blev blæst væk af den fortættede stemning af isolation, mørke og had/kærlighed, som gennemsyrer romanen, og det er blevet en af mine absolut favoritromaner. 

 

Her kommer forslag til flere fantastiske klassikere af kvindelige forfattere.

 

/Rikke - Gladsaxe Bibliotekerne