Tema / Køn og kunstnerens forvandling

Hvordan bliver man sig selv, når kroppen føles fremmed, og tankerne flyder over og manifisterer sig som kunst? Følg med vært Puk Qvortrup og forfatter Gry Stokkendal Dalgas rundt i Botanisk Have til en rørende og personlig snak om unaturlig natur, om ventetid og om, hvordan man finder sig til rette i en ny identitet. 

Når ordene finder vej

Dette afsnit af eReolens podcast Læsefeber handler om køn, men også om kunstnerens forvandling og forvandlingens kunst. Gry Dalgas er transkvinde og har i digtsamlingen "Det er herfra jeg begynder at tale, disse ord kan finde vej" skrevet om den forvandling, hun gennemgik, da hun påbegyndte sin behandling på sexologisk klinik. Gennem sine digte, som hun sidste år modtog Munch-Christensens debutantpris for, fik hendes tanker et sted i verden, alt imens hun selv fandt sin plads.

At give slip og skabe sig selv

Du kan også møde forsker i litteratur, mode og fotografi Anne Green Munk, der har beskæftiget sig med mennesker som f.eks. Patti Smith og Robert Mapplethorpe, som har givet slip på alt, de var, for at blive til enestående kunstnere.

Følg med i anden sæson af eReolens podcast Læsefeber

Køn og kunstnerens forvandling er første episode i anden sæson af eReolens egen podcast-serie "Læsefeber". Kom med vært og forfatter Puk Qvortrup på en rejse rundt i læseglædens afkroge. Lyt med på hendes Læsefeber og mød både entusiastiske læsere, spændende forfattere og skarpe eksperter, der kan være med til at inspirere din næste læseoplevelse.

Foto: Privat/Ida Schmidt