Tema / Kolde gys i sommervarmen

Skal du på ferie i år? Vil du forlade dit kedelige hjem og opleve nye og spændende steder? Eksotiske himmelstrøg, interessante mennesker, fremmed natur?

 

Eller man kunne se det anderledes: vil du forlade dit trygge hjem og begive dig ud på sære steder fyldt med fremmede mennesker, sære skikke og sprog, du ikke forstår? Isoleret fra alle dem, du kender, og den hverdag, der skærmer dig fra universets afgrundsdybe mørke? For ærligt talt - der er rigtig mange gysere, der starter med, at folk forlader deres vante rammer. Og så sker der grumme ting ...

 

Sådan går det naturligvis ikke dig. Du får en god ferie, vejret er godt, menneskene venlige, oplevelserne spændende.

 

Et godt gys til ferien

Men gyset kan du nu godt tage med alligevel, for især i sommervarmen kan det være rart med en kold iling ned ad ryggen. Hvad enten du sidder ved en strand, bestiger et bjerg, vandrer caminoen eller sidder derhjemme og er lidt misundelig på de andre, kan det være godt med en fortælling om skræk, så jeg har søgt i lydbøgerne og fundet en samling fortællinger, der vil beskrive for dig, hvor slemt det kan gå, når man forlader de vante rammer. Her er folk, der forlader hjemmet for at arbejde, holde ferie, udforske, blive klogere på sige selv eller løse et mysterium - fælles for dem er, at de møder noget, de hellere ville have været foruden.

Her er hjemsøgte hoteller, skræmmende fabrikker, ensomme huse, blodige færger og meget andet. Men først og fremmest er der gode lytteoplevelser.

 

Nyt fra Steen Langstrup

Hvis du er til gys og horror, så kender du sikkert den danske forfatter Steen Langstrup. I foråret udkom hans nye bog I lygternes skær, som indeholder elleve krybende, legesyge og brutale gys om nattens dybe mørke, om sindets bundløse mørke, om de mareridt, der gemmer i de mørkeste kroge og kun anes i lygternes skær.

Der er hjerte og plads til at tolke selv, skrevet med nerve og præcision til en søvnløs nat eller to. Bogen findes som både ebog og lydbog på eReolen.