Tema / Kom i gang med mindfulness - 6 bøger

Er dit nytårsforsæt at få mere ro og mindre stress i din hverdag? Så kan mindfulness måske være værktøjet for dig.

 

Vær til stede i nuet
Mindfulness handler om at være fuldstændig til stede i nuet. Tankerne bag er, at hvis man er bevidst om sine tanker, følelser, kropslige fornemmelser og omgivelser, kan man klare stort set alt. Ved at lave mindfulness-øvelser, bliver man opmærksom på, hvem man er, og hvad man foretager sig. Mindfulness og meditation kan være et værktøj til at blive mindre stresset, mere lykkelig og dermed opnå større sundhed. Ønsker, som mange af os har som nytårsforsæt år efter år – så måske begyndelsen af et nyt årti er det rette tidspunkt at starte på. Jeg vil i hvert fald give det et forsøg.


Bøger om mindfulness: teori og praksis

I listen herunder finder du lydbøger med forskellige tilgange til mindfulness. De fleste indeholder øvelser, så du kan komme godt i gang med meditation og mindfulness. Specielt vil jeg anbefale Stig Sebergs ”Time out”. I denne lydbog får du 14 øvelser til at finde roen hos dig selv. Øvelserne kan laves alene, sammen med familien, eller imens man er på job – det vigtigste er ifølge Stig Seberg, at man finder tid til de små åndehuller i den travle hverdag.

Vil du læse om teorien bag mindfulness kan jeg anbefale Eva Bengta Lorentzen og Stine Reintofts ”Ind i mindfulness”. De gennemgår teoretiske begreber og fører dig ind i psykologien bag mindfulness.

 

Rigtig god fornøjelse og god vind i det nye år! 

/Anette, Viborg Bibliotekerne