Tema / Koncepter til ældre borgere

Ældre, livskvalitet og digitale bøger 2.0 (Projekt 2021/2022)

 

Projektet Ældre, livskvalitet og digitale bøger 2.0 er gennemført i 2021/2022 og er blevet til i et samarbejde mellem eReolen og bibliotekerne i Stevns, Varde og Aarhus. Projektledelsen varetages af eReolen, som er en del af Det Digitale Folkebibliotek.

 

Projektet har haft til formål at udvælge, afprøve og videreudvikle tre af de koncepter, som blev præsenteret i håndbogen Ældre, livskvalitet og bibliotekets digitale bøger, fra 2019 (se yderligere herunder).

 

Målet med Ældre, livskvalitet og digitale bøger 2.0 har været at skabe nogle praksisnære og relevante cases for de ældre borgere, som bibliotekerne i landets kommuner, kan lade sig inspirere af og let kan tilpasse deres lokalmiljø. Desuden har projektet haft fokus på at skabe materialer, som alle landet biblioteker kan anvende i forbindelse med formidling af koncepterne til de ældre.

 

Projektets resultater og erfaringer er samlet i en håndbog, som du kan finde her:

Håndbog

 

Vejledninger og markedsføringsmaterialer

Udover håndbogen er der i projektet blevet udarbejdet en samling grafiske materialer og vejledninger, som kan anvendes af alle landets biblioteker i deres arbejde med eReolens tilbud til ældre. Find materialerne her:

 

Trin for trin guides til eReolen

 

Flyer - Hvad er eReolen, og hvordan kommer du i gang

 

Grafik til markedsføring/visuel identitet

 

Billedarkiv af ældre

(Billederne fra billedarkivet må anvendes på eReolen.dk og på eReolens sociale medier (facebook og Instagram). Derudover må billederne anvendes af alle danske biblioteker, på bibliotekernes hjemmesider samt i trykt materiale i relation til markedsføring af eReolens tilbud henvendt til ældre. Billederne må anvendes per 23/03-2022 og fem år frem.)

 

Inspirationsmaterialer fra bibliotekerne i Stevns, Varde og Aarhus 

(Inspirationsmaterialerne må/kan ikke anvendes direkte af andre biblioteker. Materialerne fungerer som inspiration i forhold til tekst og målgruppeformidling)

 

Inspirationsside til ældre

 

Skabelon til nyhedsbrev  

 

Har du spørgsmål til projektet eller ovenstående materialer/links er du velkommen til at kontakte Karin Lund Frello på karlu@aarhus.dk

 

Ældre, livskvalitet og bibliotekets digitale bøger (Forprojekt 2018/2019)

eReolen har i 2019 deltaget i projektet Ældre, livskvalitet og bibliotekets digitale bøger. Formålet med projektet var med udgangspunkt i eReolens tjeneste at få ældre medborgere i gang med at høre lydbøger og læse e-bøger og dermed tilføre deres hverdag et kulturtilbud, der potentielt kan bidrage til at højne deres livskvalitet og på sigt mindske ensomhed og inaktivitet. 

 

I projektet er der foretaget en undersøgelse af de ældre som målgruppe og på baggrund heraf udarbejdet fem koncepter for, hvordan man kan arbejde med formidling af den digitale tjeneste over for målgruppen. Projektets indsigter, koncepterne samt gode råd om arbejdet med målgruppen er samlet i en håndbog, som kan læses i det følgende. 

 

Håndbog - A5-format - Opdateret udgave okt. 2020. (Du er også velkommen til at downloade og dele håndbogen)

Har du spørgsmål til håndbogen, konkrete erfaringer eller lignende, er du velkommen til at kontakte Karin Lund Frello på karlu@aarhus.dk